RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skrek at løpet måtte stoppes

LIVSFARLIG: Regnvær og dårlig sikt gjorde Japan Grand Prix til et mareritt for Jules Bianchi, som nå kjemper for livet.
LIVSFARLIG: Regnvær og dårlig sikt gjorde Japan Grand Prix til et mareritt for Jules Bianchi, som nå kjemper for livet. Foto: (c) Hoch Zwei/corbis (All Over Press)
Sist oppdatert:
Felipe Massas bønn ble ikke hørt. Litt senere endte Jules Bianchi i en livstruende kollisjon med en traktor.
Get Adobe Flash player


Japan Grand Prix ble et skandaleløp som i verste fall koster 25 år gamle Jules Bianchi livet.

Han ble søndag operert for alvorlige hodeskader etter at han krasjet i en fart på 180 kilometer i timen på den våte banen.

- Jeg skrek over radioen fem runder før sikkerhetsbilen at det var for mye vann på banen, men de brukte for lang tid, sier Felipe Massa ifølge Daily Mail.

Adrian Sutil mistet kontroll over sin bil på runde 42 og traff dekkbeskyttelsen på utsiden av sving nummer sju. Mens denne bilen ble fraktet til et tryggere sted, mistet Jules Bianchi kontroll over sin bil.

BLE IKKE HØRT: Felipe Massa ba om at løpet skulle bli stoppet, men ble ikke hørt før det var for sent.

Det endte ikke like bra.

Bianchi traff en traktor og pådro seg livstruende skader. Han ble fraktet til sykehus og gjennomgikk en tre timer lang hjerneopererasjon der.

- Jeg er svært bekymret, sier Massa.

- Vi har ikke fått noen offisielle oppdateringer fra sykehuset, men jeg forstår det slik at Jules er i en svært kritisk tilstand. Han kjemper fremdeles for livet, og jeg kan bekrefte at han dessverre ikke er i stand til å puste uten hjelp. Han er fremdeles avhengig av respirator, sier Sky Sports' reporter Craig Slater.

Ifølge Daily Mail forsøkte FIA (det internasjonale forbundet) å få arrangørene til å starte løpet tidligere, men det ble avslått fordi tilskuerne da ikke ville rekke løpet.

Løpet ble stanset etter 46 runder. Lewis Hamilton tok sin tredje strake seier og leder nå med ti poeng ned til Nico Rosberg, som endte på andreplass.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere