- Jeg skriver nok under

- Hadde jeg vært en gambler, ville jeg satt penger på at jeg skrev under på den nye kontrakten i løpet av et par dager, sier skøyteguttas suksesstrener, Peter Mueller.

07.03.05 15:09

Storfavoritten Øystein Grødum ble syk, og ingen forventet noe av de norske skøytegutta i VM. Likevel endte det med to gull i VM på enkeltdistanser. Even Wetten vant 1.000 meter. Rune Stordal tok 1.500-meteren.

Går alt galt de neste dagene, kan skøyteforbundet miste suksesstreneren Peter Mueller etter Torino-OL. Partene forhandler nå om en forlengelse på to år - til 2008 - og med opsjon på ytterligere to år.

- Mellom meg og Peter er alt krystallklart. Vi er enige. Dette må imidlertid godkjennes av styret også, sier sportssjef Finn Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Været forsinket prosessen
- Dette skulle vært i orden forrige onsdag, sier skøytepresident Terje Andersen til TV 2 Nettavisen.

Han ble imidlertid forsinket grunnet dårlig vær da de siste forhandlingene skulle gjøres før VM i Inzell. Dagen etter startet VM, og dermed har man fortsatt ikke oppnådd enighet.

- Hvorfor gir dere ham ikke bare det han vil ha. Han betyr gull?

- Det er ikke så enkelt. Peter er ikke urimelig på noen som helst måte, men skriver vi noe på papir, så vil vi at det skal være riktig. Men vi vil ha Peter så lenge som mulig. Bedre utgangspunkt finnes det neste ikke, sier Andersen.

Den nye kontrakten må styregodkjennes, og dette gjenstår. Mueller selv skal være fornøyd med tilbudet, men vil være sikker på at alt er i orden i forhold til etterlønn hvis noe skulle skje underveis. Han har brent seg på et par tidligere kontrakter i Nederland, og vil være sikker på at det samme ikke skjer igjen.

Det er dette punktet som har sørget for at alt ikke er i orden foreløpig. Ifølge skøyteforbundet dreier det seg bare om «ord og vendinger» i kontrakten.

- Så jeg regner med at dette går i orden i løpet av de neste dagene, fortsetter han.

Vil ikke være misfornøyd
Torsdag reiser Mueller hjem på ferie til USA.

- Er det ikke i orden til da, reiser jeg hjem som en misfornøyd mann, sier Mueller til TV 2 Nettavisen.

- Hva er problemet?

- Jeg vil ikke kommentere innholdet, men anser ikke problemet å være stort, sier han.

Og:

- Hadde jeg vært en gambler, ville jeg nok satt penger på at alt er i orden før jeg reiser, sier han videre.

Akkurat det lover bra for norsk skøytesports fremtid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.