- Jeg skulle bare spurte

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

Først fikk han gladmelding om at han var uttatt på sprintlandslaget. Så var uhellet ute for Eirik Brandsdal.

Oslo (ANB): Langrennstalentet fra Kjelsås fikk en uheldig start på sin karriere på sprintlandslaget. Han hadde ikke før fått den hyggelige beskjeden om uttaket før han rev av det fremre korsbåndet i det ene kneet under fotballtrening.

Nå håper han å bli ikke bli satt altfor langt tilbake i forberedelsene til kommende sesong, der VM på hjemmebane i Oslo er det store og naturlige målet.

Tro forkjært
23-årige Brandsdal studerer energi og miljø i Trondheim på fjerde året. Nå har klassen hans startet et fotballag, og han skulle bare «slenge med» litt nå i begynnelsen. Allerede på den første treningen for to uker siden var uhellet ute.

- Jeg skulle bare spurte etter ballen da jeg plutselig tro forkjært på det slitte kunstgresset. Jeg falt og fikk en vridning i kneet. Det gjorde forferdelig vondt, og en MR-undersøkelse to dager senere viste at fremre korsbånd var røket, forteller Oslo-gutten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han spilte aldersbestemt fotball i Kjelsås i mange år, men ga seg før han ble senior. Nå skulle han bare hygge seg litt med fotball igjen for avvekslingens skyld, men gleden ble kortvarig.

- Heretter blir det nok fint lite fotball på meg, sier han.

Fryktet for landslagsplassen
Brandsdal innrømmer at han var langt nede de første dagene etter uhellet. Han fryktet at plassen på sprintlandslaget han nettopp hadde fått ville ryke likevel.

- Men en samtale med trener Ulf Morten Aune beroliget meg. Han syntes selvsagt det var trist, men lovet meg best mulig hjelp i tiden framover. Og det setter jeg veldig stor pris på, sier han.

Hvor langt avbrekket blir, avhenger av om han må gjennom en operasjon eller ikke. Det kan ikke avgjøres før hevelsen er borte, tidlig i mai.

Trener armstyrke
- Selv om det skulle gå noen uker, ser jeg ikke altfor mørkt på det. Jeg er ganske lettrent, og vil fortsatt ha god tid på meg. For når uhellet først skulle være ute, var det et gunstig tidspunkt det tross alt skjedde på. Dessuten får jeg gjort mye alternativ trening. Ikke minst armstyrke, og det er viktig, for jeg har så avgjort behov for å bli bedre til å stake, sier Brandsdal.

VM i hjemtraktene neste vinter er selvsagt den store drømmen for unggutten, som fikk en real opptur på tampen av denne sesongen. Han nådde finale i verdenscupsprintene både i Drammen og Holmenkollen (4. og 5. plass), og under den avsluttende NM-femmila på Tolga tok han en oppsiktsvekkende 4. plass. Tidligere i sesongen var han på pallen i verdenscupsprinten i Düsseldorf, både individuelt og team - sammen med kompisen Anders Gløersen fra Rustad.

Så kapasiteten har han vist at han har. Men akkurat nå er landslagsdebutant Eirik Brandsdal tvunget i kne! (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag