RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skulle kanskje spart meg

Foto: Kristoffer Øverli Andersen
Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen måtte gi seg 200 meter fra toppen.

Heroisk.

Det beskriver Kurt Asle Arvesens arbeidsdag iført Team Sky-uniformen. 36-åringen lå i fremste rekke da den 4. etappen av Tour de Suisse skulle avgjøres.

Sammen med Ian Stannard og Mathew Hayman forsøkte britene å kontrollere feltet slik at Ben Swift skulle bli avgjørende i kampen om etappeseieren.

- Det var ganske hardt i dag. På papiret var det en sprinteretappe, men vi visste at det ville bli hardt med den siste runden og passeringen av bakken to ganger. Det var ikke fem kilometer med strak vei hele dagen, så dette ble nesten som en klassiker, oppsummerer Arvesen overfor procycling.no.

Slutt på kreftene
Det ville seg ikke helt, verken for Arvesen, Sky eller Swift. 200 meter fra toppen av den aller siste kategoriserte stigningen, måtte eresfjordingen takke for seg.

Da var det slutt på kreftene. Det var det omtrent for Sky-sprinteren også.

- Jeg skulle kanskje ha spart meg litt mer. Jeg hadde greie bein til å sitte over den siste bakken, da hadde han ikke sittet helt alene heller. Det er slikt som skjer, og vi fikk ham i hvert fall med over. Det var en ganske stor gruppe inn til spurten, men mange av de kjappe sprinterne måtte slippe.

Norsk jubeldag
Slippe gjorde selvsagt ikke Thor Hushovd. Nordmannen hadde en superdag på sykkelen, og var den eneste som orket å henge på rykket til slovakiske Peter Sagan på oppløpet.

Les også: Hushovds første i mestertrøya

På de siste meterne ble også 21-åringen passert, og da kunne Grimstad-Oksen juble for sin aller første seier iført regnbuetrøya.

- Thor var sterk i dag, ja. Han var solid. Når han først bestemmer seg for å vinne en etappe, er det sjelden han skuffer, påpeker Arvesen.

Norsk duell om gul trøye?
Med i overkant av to uker igjen til Tour de France, er ikke timingen så halvgal, heller. Arvesen tror i hvert fall at Norges befolkning kan glede seg til en duo i toppslag under det franske etapperittet.

- Både Thor og Edvald er skikkelig i rute. Jeg tror det blir gøy å være nordmann der nede.

- Kan vi ende opp med en norsk duell om den gule ledertrøyen de første to dagene?

- Ja, den første etappen bør i hvert fall passe dem godt begge to. Den går slakt oppover mot mål. Samtidig er det mange som vil være i form til Tour de France. En kar som Philippe Gilbert er helt sikkert interessert, han også.

- Hvem er best av Garmin og Sky på lagtempo?

- Det ruller i hvert fall bra for oss om dagen. I hvert fall for gjengen som har vært i Critérium du Dauphiné. Vi satser i hvert fall hardt på den lagtempoen, men om det holder til å ta den gule ledertrøya, vil vise seg.

- Utrolig glad det har løsnet
Arvesen har selvsagt ingenting imot å bli den tredje nordmannen i årets ritt. Foreløpig ser det ut til at andre ryttere er foretrukket når Sky-ledelsen sysler med sin endelige kabal.

- Jeg har sagt det før, og jeg mener fortsatt at det er flere som har fortjent årets deltakelse mer enn meg. Det er mange dager igjen her, og jeg er bare nødt til å vise at jeg er sprek. Jeg tenker først og fremst på å gjøre en god jobb i Tour de Suisse, så tar vi heller uttaket når den tid kommer.

- Men det er litt morsommere å sykle ritt nå?

- Ja, jeg er utrolig glad for at det har løsnet litt. Nå kan jeg være med foran og bidra, og kan slippe å ta grovjobben i starten. Det er artigere å være med der fremme når rittene skal avgjøres, avslutter Arvesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere