- Jeg spilte som en villmann

Foto: www.suitedmagazine.com/

Øyvind Riisem er i tetsjiktet i kamp om WSOPE-tittelen og åtte millioner kroner.

Tre norske pokerspillere - Øyvind Riisem fra Bergen, Annette Obrestad fra Sandnes og Stephan Kjerstad fra Ålesund - er blant de 92 gjenværende i startfeltet på 334 spillere som kjemper om å vinne World Series of Poker Europe (WSOPE) i London.

Annette Obrestad vant denne turneringen i 2007, da hun ble tidenes yngste vinner av en WSOP-turnering og fikk 11,3 millioner kroner for seieren. Riisem ble nummer fire den gang, og fikk med seg 2,9 millioner kroner.

Utrolig nok er både Obrestad og Riisem nok en gang med i seierskampen i denne turneringen.

- Tenker på pengene
Vinneren i årets turnering vil få 801.603 pund, over 7,4 millioner kroner. De 36 beste i turneringen er alle sikret gevinst på deltakeravgiften, som var på ubeskjedne 96.000 kroner.

- Jeg tenker på pengene, men prøver å ikke gjøre det. Når jeg spiller en hånd, tenker jeg ikke på det, da er jeg hundre prosent fokusert på hva jeg skal gjøre i den hånda, sier Øyvind Riisem til Nettavisen.

Alle spillerne startet turneringen med 30.000 i sjetonger. Riisem har nå 255.300 i sjetonger, mens Obrestad har 90.500 og Kjerstad har 41.800. Riisem var nede i 5000 sjetonger på det minste, men klarte å snu den negative trenden.

- Den første dagen var jeg nede i 5000 etter et level eller to, så doblet jeg med AQ mot pocket, så med KK mot JJ, og da var jeg nesten i startstack igjen. Jeg endte dagen med rundt 60.000, etter at jeg hadde noen gode situasjoner der som jeg klarte å få en del ut av, sier Riisem.

Vasset i fisk
Den andre spilledag gikk langt bedre.

- I går ble jeg flyttet til et annet bord, som var helt fantastisk for min del. Det var en god finne der, men resten var fisk (dårlige pokerspillere, red. anm.). Jeg spilte som en villmann i går. Det kan hende at jeg fortsetter å spille huleboerpoker, men det kan også hende at jeg strammer inn, forteller Riisem.

Den tidligere Manchester United- og Tottenham-stjernen Teddy Sheringham er faktisk også med i turneringen fortsatt. Han har 74.800 i sjetonger. Blant de aller største gjenværende pokerstjernene, finner vi navn som Daniel Negreanu (113.100), John Juanda (38.900), Antonio Esfandiari (173.300), Ram Vaswani (202.500) og Doyle Brunson (210.900).

Turneringen avsluttes torsdag 1. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag