RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg stagnerte i Arsenal

Foto: Lluis Gene / AP
Sist oppdatert:
Fábregas mener at han trengte forandringer i livet.

Etter flere år med spekulasjoner er overgangssagaen om Fábregas endelig over. Denne helgen debuterte han i Supercup-finalen mot Real Madrid.

Fábregas ble kjøpt tilbake til klubben han kom fra etter å ha gjort det klart at han ønsket seg tilbake til Camp Nou.

Trengte nye utfordringer
Fábregas vet at kampen om plass på Barcelonas midtbane er hard. Han føler likevel det var riktig å forlate Arsenal fordi han mente at han hadde stagnert.

Fábregas har snakket om sin glede om å endelig få fullført overgangen, men innrømmer at han står ovenfor den største utfordringen i hans karriere til nå.

- Det letteste ville vært å bli i Arsenal. Der var jeg kapteinen og jeg spilte hver kamp. Vi spilte alltid i Champions League og kjempet alltid om titlene, sier Fábregas til Barça TV.

Og utdyper:

- Den tøffe konkurransen på midtbanen gjør at dette kanskje er det verste tidspunktet å gå tilbake til Barcelona. Det kommer til å bli veldig tøft å få en plass i startelleveren, men jeg trengte en ny utfordring i livet mitt. Jeg stagnerte litt og følte at jeg trengte forandringer. Jeg trengte en spesiell motivasjon for å bringe det beste ut av meg selv, fortsetter Fábregas.

Les også:Hyllet av 30.000

Vil spille med Xavi
Fábregas kommer til å kjempe om en plass på midtbanen mot spillere som, Xavi Hernández og Andrés Iniesta i tillegg til den lovende unggutten Thiago Alcântara.

Fábregas var ment som en langsiktig signering for å overta plassen til Xavi, men det ville ikke førstnevnte.

- Jeg tror at Xavi fortsatt har noen gode år igjen. Han gjør ting du ikke ville tro. Jeg har ikke kommet for å pensjonere Xavi. Jeg har kommet her for å spille med ham, konkurrere mot Xavi og vinne med Xavi, sier Fábregas.

Han mener at alle de gode midtbanespillerne i Barcelona vil komme til å utføre store ting sammen.

24-åringen er rett og slett lettet over at overgangssagaen er over etter å ha håpet lenge på at overgangen skulle bli en realitet.

- De siste månedene har jeg vært under mye press. Mentalt er dette veldig slitsomt, men drømmen min gikk i oppfyllelse og jeg er veldig glad for å være tilbake i Barça, forteller Fábregas videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere