RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg sto bare og skrek til Egil

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Nå er Therese Johaug endelig kvitt frustrasjonen.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Therese Johaug var en klassiskspesialist. Så ble hun kjent som en langrennsløper for de lengste distansene, og har også hatt sin nisje i de bratteste og lengste motbakkene.

Denne sesongen har imidlertid 24-åringen markert seg med førsteplasser også i fristilrenn, hun har vært i sprintfinaler, og hang med i Tour de Ski lenge før den avsluttende slalåmbakken.

På sin aller første VM-distanse i Val di Fiemme, 15-kilometer med skibytte, gikk hun inn til sølv.

- Jeg har tatt store steg i skøyting og blitt en løper som er like god i begge stiler, sier Johaug dagen før det skal kjempes om VM-medaljer på 10-kilometer fristil.

Den norske yndlingen husker hvor frustrert hun var da skøyteteknikken ikke ville sitte.

- Det er ikke mange år siden jeg sto og skrek til Egil i Val Senales om at jeg aldri i verden kom til å gå fort i skøyting.

- Jeg er overrasket
Johaug vant det siste verdenscuprennet før VM, på nettopp 10-kilometer fristil, og takker landslagssjef Egil Kristiansen for at hun nå regnes som en av medaljefavorittene før tirsagens renn.

- Egil har hjulpet meg utrolig mye. Vi har terpet teknikk, teknikk, teknikk. Jeg er overrasket over at jeg har klart å ta så store steg i skøyting, sier hun.

- Gira på flere medaljer
Tirsdag kan all teknikkterpingen betale seg i en ny VM-medalje for jenta fra Dalsbygda. Men hun er allerede fornøyd med VM-innsatsen.

- Jeg trenger ikke ta gull for å være fornøyd. Målet var individuell medalje, og det klarte jeg på det første rennet jeg gikk. Nå kan jeg senke skuldrene og er gira på å ta flere medaljer, sier hun.

LIVE: Landslagets pressekonferanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere