- Jeg sto bare og skrek til Egil

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nå er Therese Johaug endelig kvitt frustrasjonen.

26.02.13 09:16

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Therese Johaug var en klassiskspesialist. Så ble hun kjent som en langrennsløper for de lengste distansene, og har også hatt sin nisje i de bratteste og lengste motbakkene.

Denne sesongen har imidlertid 24-åringen markert seg med førsteplasser også i fristilrenn, hun har vært i sprintfinaler, og hang med i Tour de Ski lenge før den avsluttende slalåmbakken.

På sin aller første VM-distanse i Val di Fiemme, 15-kilometer med skibytte, gikk hun inn til sølv.

- Jeg har tatt store steg i skøyting og blitt en løper som er like god i begge stiler, sier Johaug dagen før det skal kjempes om VM-medaljer på 10-kilometer fristil.

Den norske yndlingen husker hvor frustrert hun var da skøyteteknikken ikke ville sitte.

- Det er ikke mange år siden jeg sto og skrek til Egil i Val Senales om at jeg aldri i verden kom til å gå fort i skøyting.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg er overrasket
Johaug vant det siste verdenscuprennet før VM, på nettopp 10-kilometer fristil, og takker landslagssjef Egil Kristiansen for at hun nå regnes som en av medaljefavorittene før tirsagens renn.

- Egil har hjulpet meg utrolig mye. Vi har terpet teknikk, teknikk, teknikk. Jeg er overrasket over at jeg har klart å ta så store steg i skøyting, sier hun.

- Gira på flere medaljer
Tirsdag kan all teknikkterpingen betale seg i en ny VM-medalje for jenta fra Dalsbygda. Men hun er allerede fornøyd med VM-innsatsen.

- Jeg trenger ikke ta gull for å være fornøyd. Målet var individuell medalje, og det klarte jeg på det første rennet jeg gikk. Nå kan jeg senke skuldrene og er gira på å ta flere medaljer, sier hun.

LIVE: Landslagets pressekonferanse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.