*Nettavisen* Sport.

- Jeg synes de burde vært suspendert

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Johan Kaggestad ønsker en avklaring etter at fire Tour de France-ryttere innrømte doping.

05.07.12 11:57

ROUEN/OSLO (procycling.no): Torsdag kom nyheten om at fem av Lance Armstrongs tidligere lagkamerater har innrømmet doping. Disse fem skal også ha vitnet mot sykkelkongen.

De fem er Jonathan Vaughters, David Zabriskie, Christian Vandevelde, Levi Leipheimer og George Hincapie.

Alle fem er involvert i årets Tour de France, Vaughters som sjef på Garmin-Sharp, de fire andre som ryttere.

Les mer:Armstrong-kamerater innrømmer doping

Krevende sak
De Telegraaf, som kom med nyheten, melder at de fire rytterne får en seks måneders suspensjon, som begynner på slutten av sesongen.

Jonathan Vaughters skriver imidlertid på twitter at det ikke er gitt noen suspensjon til noen av hans ryttere, altså Vandevelde og Zabriskie.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad har selvfølgelig fått med seg saken. procycling.no spør den populære kommentatoren om han mener at de fire rytterne bør få lov til å kjøre touren.

- Dette er en krevende sak. Jeg og Christian (Paasche) diskuterte akkurat dette i bilen. Det er jo lenge siden dette har skjedd, og den siste relasjonen med Lance er jo Hincapie som var med på alle tour-seierne. Det første jeg tenker er at det er en svært mild straff, og at de burde vært dømt hardere.

- Men burde de få kjøre?

- Jeg har ikke blitt enig med meg selv. Jeg ville gjerne hatt en klargjøring fra UCI, det hadde vært spennende.

- Rykter eller fakta?
procycling.no gjør Kaggestad klar over twittermeldingen fra Jonathan Vaughters.

- Det viktigste er å vite om dette er rykter eller fakta, og om de har fått en dom eller ikke. Jeg ville gjerne fått UCI på banen, det hadde vært fint.

Arrangøren har hittil ikke kommentert saken.

- Tror du at ASO kaster de fire ut av rittet?

- Jeg tror ikke arrangøren synes det er noe gøy at noen som står utestengelse kjører rittet. Det er litt spesielt at de venter med suspensjonen. ASO og UCI har sikkert vært i møter der de har diskutert dette. Jeg tror ingenting, men jeg synes de burde vært suspendert.

Alle de fire rytterne har viktige roller i Tour de France, da alle er viktige hjelpere til sammenlagtfavoritter eller favoritter selv.

- Jeg leser at Vandevelde er i kjempeform, og dermed blir han meget viktig for Ryder Hesjedal. Det blir Zabriskie også. Hincapie har en viktig jobb for Evans, og har løst den på en fortreffelig måte. Leipheimer er, sammen med Peter Velits, Omega Pharma-Quick Steps sammenlagtperson.

- Og Leipheimer kan komme topp fem?

- Jeg tror ikke det, men det er mulig. Jeg synes ikke noe om at ryttere som står på seierspallen blir utestengt i etterkant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag