*Nettavisen* Sport.

- Jeg syns Shampo tar i litt vel mye

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen er ikke enig i at Oilers er soleklart mye bedre enn Vålerenga.

15.09.13 20:41

Get-ligaen sesongåpnet denne helgen, og det endte med storseiere til gullfavorittene. Regjerende mester Vålerenga knuste Stjernen 12-0 lørdag, og Stavanger Oilers vant solide 7-3 over Frisk Asker på bortebane.

Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen sa til Nettavisen lørdag at han, til tross for storseieren, ikke tror Oslo-klubben har et godt nok lag til å hamle opp med Oilers denne sesongen.

- Vi er ikke der vi var i fjor. Vi har mistet for mange spillere i forhold til det. Vi er fornøyde med de som har kommet inn, men håper vi skal få inn noen flere spillere. Vi trenger folk på forwardsiden og kanskje en back. Uten forsterkninger er vi ikke i nærheten av Stavanger (Oilers), sa Shampo.

Les saken: Shampo etter 12-0: - Vi er ikke i nærheten av Stavanger

Det er ikke Oilers-trener Petter Thoresen enig i.

- Jeg har ikke sett så mye på hva Vålerenga har av spillere, men jeg syns Shampo tar i litt vel mye der, sier Thoresen til Nettavisen.

- Vi har også mista mange spillere, men har også hentet flere nye, så vi står bra rustet.

Les også: Her er alle overgangene i Get-ligaen

Vil hente hjem pokalen
Vålerenga ble seriemester forrige sesong, med sju poeng mer enn Oilers på andreplassen. Stavanger-laget vant pokalen året før.

Thoresen er ikke enig med Shampos påstand om at Oilers er soleklare favoritter denne sesongen, men håper de svarte klarer å hente hjem trofeet.

- Vi har veldig lyst til å bli seriemester, sier Oilers-treneren.

Sesongåpningen mot Frisk Asker var i alle fall en god start.

- Vi er veldig glade for at vi klarer å vinne. Vi spilte veldig bra i enkelte perioder, og veldig dårlig i andre, men spilte som dårligst når vi ledet med fire mål, så i dag var det godt nok, oppsummerer Thoresen.

Avgjorde i andre periode
Frisk Asker gikk opp i ledelsen i den første perioden, da Michael Haga satte pucken i nettet. Oilers reduserte noen minutter senere ved Christian Dahl Andersen, før Peter Lorenzen sendte gjestene opp i 2-1 like før pause.

I den andre perioden tok Oilers et godt grep rundt alle poengene, og økte ledelsen fire ganger. Nysigneringen Jean-Michel Daoust satte inn 3-1, før Dahl Andersen puttet sitt andre for kvelden, og Henrik Solberg og Martin Strandfeldt fulgte opp med 5- og 6-1. Mathias Frantzént scoret for vertene like før pause, men kampen var så å si avgjort før den siste perioden. Dustin Cloutier satte inn 6-3 for Frisk Asker i power play, men kampen endte til slutt med 7-3-seier til Oilers etter at også Dan Kissel noterte seg på scoringslista. Dermed ble tre poeng med hjem til Stavanger.

Øvrige kamper i Get-ligaen søndag endte med 3-1-seier for Storhamar Dragons over Sparta Sarpsborg, og 6-2-seier for Lillehammer over Rosenborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.