RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg tenkte at pulsklokken var ødelagt

Foto: Simen Lønning (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen trodde ikke at tallet på pulsklokken stemte.

Marit Bjørgen vet ikke når hun kan begynne å konkurrere igjen i langrennssporet. Hun venter flere svar på hjerterytmeforstyrrelsene.

- Det tyngste å svelge er at jeg har følt meg i veldig god form og gjort alt riktig med tanke på Tour de Ski. Jeg hadde gjort alt riktig for å være på hogget der, og så blir jeg anbefalt å ikke gå der, sa Bjørgen da hun møtte pressen 2. juledag.

Det var lørdag langrennsdronningen merket at alt ikke var som det skulle under trening. Hun hadde veldig høy puls og følte at hun fikk lite luft i motbakkene.

- Jeg tenkte at det var klokken som ikke fungerte, for det var veldig høy puls, forklarer Bjørgen.

Flere undersøkelser
- Jeg følte ikke at jeg hadde noen ubehagelig opplevelse. Men jeg ringte legen og forklarte situasjonen. Jeg var på vei til Trøndelag for å feire jul, men fikk beskjed om å ta en EKG, sa Bjørgen som ble lagt inn til overvåking på St. Olavs hospital i Trondheim. Der ble hun undersøkt grundig.

- Jeg var gjennom mange sjekker, blant annet ultralyd, EKG og sykkeltest hvor de sjekket hjertebelastningen. De fant ingenting og hjertet så veldig fint ut. Ingenting er foreløpig kommet fram, og jeg fikk reise hjem med en EKG-maskin. Jeg håper å få høre mer om den i morgen (torsdag), sa Bjørgen.

- Jeg har ikke kjent noe i etterkant. Jeg har trent. Dette er en opplevelse jeg aldri har hatt tidligere. For meg var det ingen skremmende opplevelse, sa Bjørgen.

Frykter ikke for VM
Senere i sesongen er det VM på ski i italienske Val di Fiemme.

- Slik det ser ut nå så tror jeg ikke dette vil påvirke resten av sesongen, men det gjenstår å se når jeg får grønt lys til å konkurrere igjen, sa Bjørgen.

Hun takket for alle de hyggelige tilbakemeldingene hun har fått fra fjern og nær de siste dagene.

- Det har jeg satt veldig pris på. Det viser at folk bryr seg om meg, sa langrennsdronningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere