- Jeg tilgir morderen

Foto: (AFP/Scanpix)

13 år gammel fant Super Bowl-stjernen mammaen sin myrdet.

29.01.09 13:44

Søndag møtes Pittsburgh Steelers og Arizona Cardinals i den 43. Super Bowl-kampen i amerikansk fotball.

27 år gamle Darnell Dockett får sjansen for Arizona, men det er ingen selvfølge at han får nettopp det. For 14 år siden opplevde han nemlig det mange aldri kommer seg etter. Og det på USAs nasjonaldag, 4. juli.

Da lille Darnell kom hjem til familiens hus fant han moren sin skutt og drept.

Det hele minnet om en henrettelse, sa politiet etterpå.

Men de fant aldri morderen.

- Jeg vil prate med deg
Nå har Docket følgende beskjed til gjerningsmannen.

- Jeg tilgir deg.

- Jeg vil gjerne prate med deg. Jeg vil snakke med deg om alt det jeg så den dagen, og alt jeg siden har opplevd som har formet meg til den personen jeg er i dag.

Fire måneder etter at moren ble drept døde faren av kreft. Dermed flyttet Darnell til onkelen. Men det var alt annet enn en A4-oppvekst.

- Jeg stjal biler. Det var ran. Det var mye jeg ikke kan tro at jeg drev med, sier han.

Selv etter at han ble regnet som en av landets mest talentfulle spillere, på collegenivå, havnet han i trøbbel. Denne gangen for å stjele fra en butikk.

- Gud følger med
- Jeg har hatt min del av tøffe opplevelser, men jeg tror helt ærlig at mamma og pappa fortsatt følger med meg. Det er egentlig av og til umulig å ta imot ballen ved kun å løpe mot den. Jeg tror noen gang at de faktisk hjelper meg, sier han.

- Jeg tror Gud har en finger med i spillet i Docketts liv. Selv om han kanskje ikke vet det selv. Det er rett og slett utrolig at han har kommet gjennom alt han har opplevd på den måten han har gjort, sier lagkamerat Antonio Smith.

Og hvis Gud virkelig har en finger med i spillet, så får kanskje Dockett oppfylt drømmen sin. Den drømmen er faktisk ganske så detaljert. Én ting er at det hele avgjøres av ham rett før slutt, og at han så blir kåret til Super bowls viktigste spiller.

- Så får jeg en Cadillac og en tur til Disney World med på kjøpet. Senere blir vi så alle invitert til det hvite hus, hvor jeg tar «High Five» med Barack Obama, før vi begge går for å få oss noen tatoveringer.

Les hele hans detaljerte drøm her. (ekstern lenke)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag