RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg trenger en slavedriver

Foto: Alexander Nemenov (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Søndag ble Helena Jonssons idrettsliv snudd på hodet. Mye av æren gir hun de svenske jentenes egen slavedriver.

Den svenske skiskytteryndlingen avgjorde kampen om sammenlagtseieren i årets verdenscup i sesongens aller siste renn søndag. Dagen derpå kom hun hjem til Östersund med glasskula - det synlige beviset på at hun i øyeblikket er verdens beste kvinnelige skiskytter.

Samtidig var det tid for å se tilbake på det som har vært en suksess-sesong langt utenom det vanlige. Mye av æren for det får trener Wolfgang Pichler - som ved siden av Jonsson var den store vinneren i Khanty Mansisk. Den meget sympatiske tyskeren har enda en gang løftet fram en svensk verdensstjerne i skiskyting.

- Helt gal
- Seieren min kom mye takket være Wolfgang. Jeg hadde aldri selv kommet på å trene så mye som han vil. Iblant er han helt gal og jeg hater en del av treningen på sommeren. Men jeg trenger en slavedriver, smiler Helena Jonsson til nyhetsbyrået TT.

24-åringen har etter hvert innsett rekkevidden av sin egen prestasjon - og innrømmer at hun selv er overrasket.

- Jeg har gjort en bragd, konkluderer verdenscupvinneren - som kan ta for gitt av livet som skiskytter endrer seg betydelig i tiden som kommer. Ikke minst økonomisk.

Lever av idretten
Sammenlagtseieren i verdenscupen var alene verdt 275.000 kroner - og totalt har hun hentet hjem prispenger på 1,3 millioner denne sesongen.

Det betyr et formidabelt lønnshopp for jenta som fra før ikke hadde flust med topp-plasseringer.

- Pengene betyr utrolig mye. Nå kan jeg leve på skiskytingen og ha det bra. For noen år siden var det ikke sånn. Da måtte jeg jobbe på sommeren, sier hun.

Den tiden er nå over.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere