RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg trengte en dag til å tenke meg om

Foto: Roy Kvatningen
Sist oppdatert:
Torsdag unngikk han pressen. Fredag ga Martin Andresen svar til alle.

VALLE (Nettavisen): Onsdag røk Vålerenga hodestups ut av cupen mot Sandefjord. Tapet førte til en del kritikk mot VIF-manager Martin Andresen.

Sentrale folk i supportergruppen Klanen mente det nå var på tide at treneren tok sin hatt og forlot klubben. Klanen har i lengre tid vært kritisk til Andresen.

Nettavisen var på plass på Vålerengas trening torsdag, men da var ikke Andresen tilgjengelig for pressen. Han snek seg ut bakdøra.

- Noen tunge dager
Også fredag var Nettavisen på plass på Valle, der Vålerenga trener, og denne gangen uttalte Andresen seg om den kritikken som har kommet mot ham fra flere hold.

- Jeg forholder meg til den jobben jeg har, og nå konsentrer vi oss om at vi skal slå Stabæk på søndag, sier Andresen.

På spørsmål fra Nettavisen innrømmer han likevel at det ikke alltid er like gøy å gå på jobben som Vålerenga-manager.

- Har du noen gang vurdert å trekke deg?

- Jeg skrev en toårskontrakt sist, og den er uoppsigelig. Vi har blitt enige om å kjøre et løp. Men noen dager er helt klart tyngre enn andre, sier Andresen til Nettavisen.

- Noen dager kjenner jeg meg mer sliten enn andre, men jeg har et ønske og en energi om å være med å bidra til at Vålerenga spiller underholdende fotball, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Snakket med fansen
Mens spillerne varmet opp fredag tok Andresen seg tid til en prat med supporterne som hadde møtt opp på Valle. Der fikk han ikke kritikk.

- Det var hyggelig å slå av en prat med dem som hadde møtt opp på treningen. Jeg prøver å snakke med dem hver gang de er her oppe, sier Andresen.

- Det er ikke så ofte de er her, men de kommer som regel for å vise støtte når vi har tapt, sier VIF-sjefen.

Det var Klanen-talsmann Christian Kjellsen som mente Andresen burde gå etter cupfadesen onsdag. De fremmøtte på Valle skal imidlertid ikke ha vært enig i den uttalelsen.

- Nei, det var en hyggelig samtale. Vi snakket om hvordan vi skal samle krefter til møtet med Stabæk, sier Andresen.

- Trengte litt fri
I møtet med pressen ble Andresen spurt om hvorfor han ikke ville snakke torsdag. Vålerenga-manageren sier han trengte litt fri for å samle tankene.

- Dette er vel det eneste landet i verden der vi må være tilgjengelig for pressen hver dag. Jeg var veldig sliten og tung etter cupkampen og trengte en dag til å tenke meg om.

- Det var godt å få det. Nå kan vi konsentrere oss om Stabæk, fortsetter han.

Andresen legger ikke skjul på at han var skuffet etter tapet mot Sandefjord.

- Trykket kan man alltids skjerme seg fra, men jeg var skuffet over at vi røk ut. Jeg var fornøyd med guttas innsats i andre omgang og i ekstraomgangene, sier han.

- Vi spilte nesten nitti minutter med ti mann, og skulle hatt en straffe på slutten. Da hadde vi hentet inn deres ledelse og gått videre. Men det er ingen unnskyldning. Slikt skal ikke skje.

- Har tillit
Leder for Vålerengas sportslige utvalg, Håvard Lunde, presiserte onsdag kveld overfor Nettavisen at det ikke er er aktuelt å gi Andresen sparken.

- Det har ikke vært et tema hos oss som faktisk skal ta slike avgjørelser, sier Lunde til Nettavisen.

- Vi lykkes ikke på A-laget, men det er viktig å se utover dette. Martin styrer prosesser i klubben som er veldig viktige og som fungerer veldig bra. Vi har ikke den statistikken vi skulle ønske vi hadde i cupen, og ligger bak skjema i forhold til en medalje i Tippeligaen, men alt er fortsatt mulig, utdyper Lunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere