*Nettavisen* Sport.

- Jeg trodde det var kødd

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Petter Northug venter en kaktus fra svenskene.

27.12.11 12:07

Mandag ble det klart at Petter Northug var kåret til årets heteste idrettsutøver i Sverige.

Det norske skiesset vant kåringen foran superstjerner som fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic og svømmeren Therese Alshammar.

- Trodde det var kødd
Prisen var ikke en julegave som trønderen hadde ventet å få fra våre naboer i øst. Nordmannen trodde først det hele var en spøk.

- Det er litt spesielt, men det er artig å få den prisen. Den henger høyt, den, sa Northug på en pressekonferanse tirsdag.

- Først trodde jeg det var kødd, men jeg skjønte det etter hvert. Det er mange som har kommentert dette, fortsatte skikongen.

Northug er imidlertid usikker på hva slags pris som venter ham.

- Jeg skjønner ikke helt hvordan de har fått til dette. Jeg hadde trodd at jeg var litt mer på motsatt ende av skalaen i Sverige. Trofeet er vel en kaktus, sa trønderen.

- Dario blir tøff
Hovedgrunnen til at langrennslandslaget var samlet på Gardermoen tirsdag morgen var imidlertid ikke prisen til Northug, men Tour de Ski som starter torsdag.

Også der må Northug tåle å være favoritt til å stikke av med seieren. Nordmannen er likevel klar på at det er mange om beinet i denne utgaven av etapperittet.

- Siden det ikke er mesterskap i år, stiller alle de beste til start. Det blir enda tøffere og enda hardere kamp om seieren på hver etappe. De fleste ønsker å vinne.

Northug trekker fram sveitsiske Dario Cologna, tsjekkiske Lukas Bauer og svenske Marcus Hellner som noen av de tøffeste utfordrerne til sammenlagtseieren.

- Lukas har en fantastisk kapasitet, mens Dario behersker de fleste stilarter. Jeg tipper at Dario blir tøffest og det er han jeg prøver å slå, sa Northug.

- Lukas, Marcus og Dario blir de hardeste utfordrerne. Men jeg er veldig fokusert på dette. Det er høydepunktet i sesongen. Det er nå jeg skal gå fort, sa Northug.

To annenplasser
Ingen nordmann har tidligere gått til topps i Tour de Ski, men Northug har ved to anledninger endt opp på andreplass.

- Begge gangene har det vært min egen feil. Det er surt å bli nummer to. Men jeg tror jeg har blitt sterkere i den siste bakken, selv om det er flere jeg nok må ha en luke til, sa han.

- Ett år fikk jeg juling opp sistebakken av Lukas og ett år lå jeg for langt bak. Derfor er det så viktig å ha en god taktikk og den blir bare viktigere når det nærmer seg slutten.

Tour de Ski starter torsdag 29. desember i tyske Oberhof og avsluttes 8. januar i Val di Fiemme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.