*Nettavisen* Sport.

- Jeg trodde jeg skulle vinne

Foto: JOEL SAGET (Scanpix/Afp)

Men så kom Chris Froome på kortvarig besøk.

Nairo Quintana var den eneste som virkelig utfordret Chris Froome opp Mont Ventoux.

Den unge colombianeren med steinansiktet angrep allerede med 13 kilometer igjen til mål. Med en fantastisk rytme holdt han en god luke til Richie Porte satt opp tempoet bak.

Da Froome også distanserte Alberto Contador, ble det klart at Quintana måtte forvente seg besøk.

- Tøff bakke
Froome angrep umiddelbart da han tok igjen colombianeren, men Quintana ville ikke gi seg og beit seg fast.

Med litt over to kilometer igjen måtte Movistar-rytteren likevel se en gulkledd mann fyke av gårde mot toppen av «Giganten i Provence».

- Jeg trodde jeg skulle vinne etappe, men på slutten var jeg ikke sterk nok, sa den nye bæreren av ungdomstrøyen etter målgang.

- Jeg ga alt jeg hadde, men det var en tøff bakke og vi hadde kjørt fort allerede før vi kom til Mont Ventoux.

Les også: Froome knuste rivalene

Inngikk avtale med Froome
Etter målgang var det flere som mente at Quintana hadde angrepet for tidlig. Han innrømte også selv at han kanskje burde avventet litt lengre.

Da Froome kom opp til Quintana, kunne man se at de to pratet sammen. Etterpå hjalp Quintana Froome med å dra. Froome nektet for at han hadde inngått en avtale om å gi colombianeren seieren. Det var ikke 23-åringen helt enig i.

- Han ba meg om å jobbe fordi Contador tapte tid. Han sa at hvis vi fortsatt var sammen når vi kom til mål, skulle han la meg vinne, men jeg klarte ikke å følge de to siste kilometerne.

Les også: Slik var Froome-rivalens tøffe oppvekst

Vil på podiet
Quintana satt fullstendig utmattet på bakken etter målgang. Deretter kunne han gå opp på podiet for å motta den hvite ungdomstrøyen. Den ønsker han å holde til Paris.

- Jeg er ikke redd for å være kaptein, og jeg gikk tidlig for å prøve å ta tid i sammendraget. Jeg vil ikke velge mellom en pallplass og den hvite trøyen. Jeg vil ha begge deler, er den klare meldingen.

Quintana ligger nå på sjetteplass i sammendraget, fem minutter og 47 sekunder bak Froome. Det er ett minutt og 22 sekunder bak Contador på tredjeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.