Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg trodde Kurt var død

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Tidligere lagkamerat tok til tårene etter nordmannens stygge velt.

Kurt Asle Arvesens krasj på onsdagens etappe i Vuelta a España var langt mer alvorlig enn mange først trodde, da rittets LIVE-oppdatering var først ute med beskjeden om at nordmannen hadde gått i bakken.

- Jeg var på vei tilbake opp i feltet etter at jeg hadde hentet noen drikkeflasker. Plutselig kommer det en gutt ut i veibanen. Jeg rekker ikke å tenke, ser bare øynene hans og så smeller det, forklarte Sky-syklisten til procycling.no etter etappen.

SISTE: Arvesen: - Jeg fortsetter vueltaen

Bak i feltet lå også Arvesens tidligere lagkamerat, fra dagene i CSC, Karsten Kroon.

- Jeg var i sjokk og begynte å gråte
Nederlenderen er inne i sin 13. proffsesong, og har derfor sett det meste på sykkelsetet. Men Arvesens krasj gjorde stort inntrykk på den 35-årige BMC-rytteren.

- Det er den verste krasjen jeg noensinne har sett. I 70 kilometer i timen lå jeg på hjulet til Kurt Asle Arvesen, da et barn løp ut i veibanen. Han kunne ikke unngå å treffe han, skrev Kroon på Twitter, før han setter ord på den vonde følelsen han fikk:

- Jeg unnslapp så vidt og trodde at begge var døde. Jeg var i sjokk, klarte ikke å tråkke mer og startet å gråte.

VIDEO: Her kan du se video av Arvesen-velten via TV-kanalen RTVE

Heldigvis gikk det langt bedre enn det for Arvesen, som slapp unna skrekkopplevelsen med et vondt kne og en forslått kropp. Også tilskueren gikk det bra med.

- Jeg ser litt ut som en mumie, oppsummerte nordmannen selv etter etappen.

Rett til legesjekk
Kroon syntes det var smått utrolig at begge parter kom ut av det med små skader. Nordmannen ble behandlet av Team Skys legepersonell, onsdag kveld:

- Vi har undersøkt Kurt i kveld, og de første tegnene er gode. Vi har ingen grunn til å frykte at han har pådratt seg hjernerystelse. Han husker alt og mistet aldri bevisstheten. Det er selvsagt et godt tegn. Han er dekket av sår og kutt, men det kan vi behandle på en effektiv måte. Det eneste problemet hans er det venstre kneet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi har sjekket området grundig og ser i øyeblikket ingen grunn til å ta ytterligere prøver. Det er ingen hevelse og det ser ikke ut til at verken er brudd eller alvorlige skader på verken indre eller ytre leddbånd, forteller Sky-lege Geert Leinders.

Stortalent: - En ære å kjøre med Kurt
Det internasjonal sykkelmiljøet var likevel preget etter 36-åringens monstervelt. Både fra konkurrenter og innad i laget har Arvesens helsetilstand vært et hett tema.

- Jeg er lei meg på Arvesens vegne, som krasjet stygt i dag, men som er ok. Det har vært en ære å kjøre side om side med deg i år kamerat, skrev supertalentet Taylor Phinney på Twitter.

- Jeg så en av de verste ulykkene jeg har sett noen sinne i dag. Sky-rytter kjørte på en gutt som løp ut i veien mens vi holdt 70 kilometer i timen. Jeg håper det gikk bra med begge, skriver Andrew Talansky (Garmin-Cervélo).

Les også: - Jeg så bare øynene hans, så smalt det

Steven de Jongh, nordmannens sportsdirektør i Team Sky, beskrev omfanget slik:

- Det var en skikkelig hard trøkk og Kurt har mistet mye hud. Det er ikke mye igjen på knærne og ryggen hans, så vi får se hva som skjer i forhold til å fortsette rittet. Han kommer til å være svært støl og forslått foran den neste etappen og de som gjenstår, sier De Jongh.

- Det blir ikke enkelt, men han viste stor viljestyrke ved å komme seg tilbake på sykkelen og avsluttet etappen. Han har fått solid støtte fra laget, og alle håper at han fortsetter rittet, forteller belgieren.

Kurt Asle Arvesen og Sky-legen bestemmer torsdag formiddag om det er mulig å fortsette ferden mot Madrid. Der avsluttes Spania rundt den 11. september.

PS! Det står etter forholdene også bra til med den lille gutten nordmannen kolliderte med. Team Sky var i kontakt med guttens familie onsdag kveld. De eneste skadene som er konstatert på ham er noen små kutt i ansiktet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!