*Nettavisen* Sport.

- Jeg tror han går OL-stafetten

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Tarjei Bø tror lillebror Johannes Thingnes Bø får gå stafetten i OL.

09.01.14 18:57

Blemmen i Ruhpolding til tross, Tarjei Bø tror han får kjempe om stafettgull sammen med lillebror Johannes under Sotsji-OL neste måned.

Tirsdag var Norges seierssjanse ruinert allerede etter én skyting. Seks strake bom av Bø junior ga lagkameratene et håpløst utgangspunkt.

- Jeg kikket opp på skjermen og skjønte ikke så mye. Det er selvfølgelig kjedelig både som bror og lagkamerat å se slike ting skje. Du vet hvor forferdelig det er å stå eller ligge der og bomme, sa Tarjei Bø etter at Norge hadde gått inn til 9.-plass i verdenscupstafetten.

- Jeg tror både han, vi og trenerne ser bak resultatet. Han viser at han ikke feiger ut. Jeg tror Johannes går stafetten i OL, la han til.

- Harding
Han var i humør til å fleipe litt etter at broren stjal overskriftene. Selv skjøt han feilfritt og gikk Norges beste etappe.

- Lillebror har vært snakkisen i hele år. Til og med når jeg slår ham, blir han snakkisen, flirte Tarjei Bø.

- Hva sier du til ham nå?

- Det blir et klapp på skulderen. Han er en harding og vil ikke ha trøst. Dette kan skje alle. Det har skjedd både Emil (Hegle Svendsen), Ole Einar (Bjørndalen) og meg.

- Det kan være positivt. Han har hatt kjempeflyt hittil i sesongen. Nå fikk han seg en på trynet, og da våkner du. Og så tror jeg han kommer til å gjøre det kjempebra i helgen.

Vanskelig
Skiskytterveteranen Björn Ferry bidro til å gå Sverige inn til 4.-plass under torsdagens stafett. Han spår at Johannes Bø kan få tøff kamp om en plass på Norges stafettlag i OL.

- Du har Vetle (Sjåstad Christiansen) her, du har Lars (Berger), Henrik (L'Abée-Lund) og flere. Det er mange «skitbra» som vil gå, sa Ferry.

- Han vil få tusen spørsmål om det her fram til OL. Det er vanskelig. Men han har en bra trener og et bra team. Det hjelper, mente svensken. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag