*Nettavisen* Sport.

- Jeg tror svenskene begynner å bli mette

Foto: Nettavisen / NTB Scanpix

Hevder landsmennene lurer på når Petter Northug vil stoppe med svenskevitser.

OSLO/LILLEHAMMER (Nettavisen): To verdenscuphelger er unnagjort i langrennssporet, og til tross for at han ikke er i toppen og preger løpene for øyeblikket, er Petter Northug allerede godt i gang med å sende stikk i svenskenes retning.

Før helgens verdenscuprenn på Lillehammer kunne Northug blant annet fortelle pressen at han ikke fryktet svenskene på ankeretappen i OL-stafetten.

- Er jeg i form ser jeg verken på Calle (Halfvarsson) eller Marcus (Hellner) som noen skumle kandidater. Jeg håper for deres del at de kommer med noen andre løpere, sa Northug på fredagens pressekonferanse.

Søta bror er riktignok blitt vant til Northugs stikk, og med tanke på at han har blitt kåret til årets idrettsutøver i landet, er det vel også riktig påstå at naboen i øst finner det morsomt.

- Mette svensker
Men etter flere år med spydige kommentarer og morsomme stikk kan det se ut til at det svenske folk begynner å gå lei, forteller Expressen-journalist Tomas Pettersson til Nettavisen.

- Jeg tror det svenske folk begynner å bli litt mette av utspillene hans. Det er ikke like morsomt lenger. Det er mange som lurer på om Petter «noen gang vil slutte», sier Pettersson til Nettavisen.

Den anerkjente sportsjournalisten tror imidlertid at svenskene må finne seg i at nordmannen fortsetter å spøke med dem.

- Jeg tror at han aldri kommer til å slutte. Han synes det er så morsomt selv. Men boksen begynner å bli full i Sverige når det gjelder Northug-utspill. Det må være noe ekstra hvis vi skal bry oss, sier Pettersson.

- Bryr meg ikke
Det er som regel Marcus Hellner, Johan Olsson og Calle Halfvarsson som ofte blir et offer for Northugs svenskevitser. De svenske langrennsløperne virker å ikke bry seg bemerkelsesverdig av Northugs spøker. Det tror heller ikke Pettersson at de gjør.

Klikk på bildet for å forstørre.

- De bryr seg ganske lite. De har levd med det i ganske mange år nå og de ler bare av det. Calle Halfvarsson engasjerer seg kanskje litt, men stort sett så synes de det bare er morsomt, forklarer Pettersson.

Halfvarsson er imidlertid også klar på at han bruker svært lite krefter på Northug.

- Jeg bryr meg ikke så mye om det, sier svensken til Nettavisen.

«Jävla Norrbagge»
Northugs siste svenskestunt er sangen «Jävla Norrbagge», som skal slippes 30. desember i forbindelse med sesong 2 av «Sirkus Northug».

Til TV 2 forteller Northug at han er fornøyd med låten.

- Vi har jo sagt tidligere at vi skal legge lista litt lavere og være litt mer forsiktig. Nå dreit vi i det og laga helvete, så da er det tilbake i krigen, sier Petter Northug til TV 2.

- Jeg synes det er en veldig artig og fengende låt. Jeg begynner å få den litt på hodet, og det er jo ikke bra når det er ens egen låt, humrer nordmannen.

Pettersson har kun hørt deler av Northugs sang, men lar seg ikke imponere nevneverdig.

- Jeg har hørt litt for lite av sangen for å bedømme den, men jeg tror ikke han skal satse på noen turné i Sverige i hvert fall. Jeg tror ikke det ville blitt utsolgt. Det hadde blitt ganske tomt med folk, ler Pettersson.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

- Northug er mannen å slå
Det er nå kun 57 dager igjen til OL i Sotsji. Til tross for at Northug tydelig er langt unna toppformen, er han fortsatt sett på som en av Norges store gullfavoritter til mesterskapet.

Pettersson mener også at nordmannen er mannen å slå i OL.

- Jeg tror han kommer til å gjøre det veldig bra. Jeg synes det er fantastisk at han er så bra allerede. Det kommer til å bli den gamle Petter i OL. Det blir han man må slå på de fleste distansene, sier sportsjournalisten.

Forhåpentligvis for Norges del får svensken rett. Men fortsatt gjenstår det en rekke verdenscuprenn før OL braker løs.

Til helgen er det klart for både sprint og 30-kilometer fristil i Davos med Petter Northug fra start.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.