*Nettavisen* Sport.

- Jeg våknet i sykebilen

Foto: Red Bull

Til tross for smellen, inviterer Northug til ny konkurranse i Holmenkollen. (Video)

17.01.12 19:33

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Tilbake fra en ukes ferie på Gran Canaria, stilte Petter Northug til pressekonferanse i Holmenkollen tirsdag.

Han var der for å promotere den spektakulære konkurransen Red Bull Nordix, som arrangeres i Holmenkollen 23. og 24. mars. De frammøtte journalistene fikk se en dramatisk video fra sist gang nordmannen deltok.

Stygt fall
I videoen fra konkurransen i Davos for to år siden, ser man Northug miste balansen og falle framover før selve hoppet.

- Like før hoppet var det mye vann. Jeg satte fikk staven i trynet. Jeg besvimte inne i teltet etterpå og husker ingenting, men da jeg våknet i sykebilen skjønte jeg at «her har det skjedd ting». I sykebilen var det en sykepleier som spurte meg: «Do you remember me?». Det gjorde jeg ikke, fortalte Northug til latter fra pressekorpset i Holmenkollen tirsdag.

Den forslåtte skistjernen fikk behandling på sykehuset, men innrømmer at han ikke har gode minner fra det stygge fallet.

- Jeg fikk masse tabletter og ble sendt hjem rundt midnatt. Da var jeg jævla svimmel, sier han.

Intervjuet han gjorde rett etter fallet husker han heller ikke mye av.

- Jeg følte jeg var på en annen planet, gliser Northug.

- Comeback for Brå?
Nå er imidlertid det stygge fallet glemt og Northug håper å flere av hans argeste konkurrenter vil stille i den spektakulære konkurransen i slutten av mars.

- Dette blir uka etter verdenscupavslutningen i Falun, så det blir en fin avslutning for langrennsløperne. Jeg ønsker å samle de store navnene og ha en artig og sosial helg sammen. Marcus Hellner vil garantert delta, og jeg vil prøve å få med vår gode venn Dario Cologna og andre som kan være aktuelle.

Han håper også at han får lurt noen gamle, både norske og svenske, helter til å delta i konkurransen.

- Jeg har ikke invitert noen av de gamle ringrevene ennå, men vil gjerne utfordre Dæhlie til å stille, og kanskje få et comeback fra Oddvar Brå, sier Northug.

Selv om det foreløpig ikke er spikret hvem som vil delta i rennet, er Northug sikker på at han vil få med seg flere kjente navn. Han lover topp underholdning i Holmenkollen.

- Det er mulig for hvem som helst å kvalifisere seg. Jeg likte konseptet godt da jeg var med i Davos for to år siden. Det kommer det til å bli trøkk, og mye mer action enn i en vanlig sprintkonkurranse. Det blir tette dueller, hopp, kræsjing og fall. Det blir bra bilder og en artig konkurranse, sier Northug.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.