*Nettavisen* Sport.

- Jeg valgte pengene

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Superhjelper forteller hvorfor han forlot Team Sky.

Det var mange som stusset da Michael Rogers forsvant fra Team Sky, høsten 2012.

Australieren medlte overgang til Saxo Tinkoff Bank omtrent samtidig som ryttere og støtteapparatet måtte signere Team Skys antidopingerklæring.

Rogers hadde tidligere fortalt at han har benyttet seg av dopinglegen Michele Ferrari som trener, men har hele tiden hevdet at det ikke foregikk noe galt.

I Levi Leipheimers vitnemål fra USADA-rapporten kommer det fram at Rogers var med på Ferraris kontroversielle samlinger på Tenerife.

Bedre tilbud fra Saxo Bank
I et intervju med Cyclingnews forteller han sin versjon av overgangen.

- Jeg forhandlet og jeg var fremdeles i forhandlinger med Sky og vi kom nærme en avtale, men til slutt var det rett og slett et bedre tilbud for meg hos Saxo Bank, sier Rogers til Cyclingnews.

- Jeg fikk bedre finansielle detaljer her. I motsetning til hva folk trodde, og alle som trodde at Sky ville bli kvitt meg, var det min avgjørelse å dra. Jeg er i mine siste par år av karrieren, forklarer han.

Rogers' historie tyder på at han var i samme båt som Lars Petter Nordhaug. Nordmannen var også ønsket videre i Team Sky, men valgte et bedre tilbud fra daværende Rabobank.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Odd Andersen

Signerte erklæringen
33-åringen forteller at han signerte antidopingerklæringen, som de fleste andre på Team Sky gjorde.

- Jeg gikk gjennom de samme møtene som alle andre. Jeg signerte den, sier han.

Overgangen til Saxo Tinkoff Bank og en hjelperytterjobb hos Alberto Contador fikk mange til å lure på om det hadde noe med antidopingerklæringen å gjøre.

På spørsmål om han forsto at det ble spekulasjoner rundt overgangen sier han følgende:

- Det så slik ut ja. Tingene sammenfalt og jeg gikk ikke ut offentlig heller, men jeg følte ikke at det var nødvendig. Mange folk skrev store ting om det, men det var ikke noe bak det. Det var bare sensasjonelle overskrifter, avslutter Rogers.

Rogers ble proff i 2001 og har tre VM-gull på tempo. I 2006 ble han nummer ni sammenlagt i Tour de France. Han har vunnet en rekke korte etappeløp sammenlagt: Belgia rundt, Tour Down Under, Tyskland rundt, California rundt og Bayern-Rundfahrt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag