RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

- Jeg var bare glad

Sist oppdatert:
Petter Northug på andreplass.

Petter Northug var raskest av alle på torsdagens prolog under Tour de Ski og gikk dermed først ut på fredagens 15-kilometer jaktstart.

De norske skigutta måtte ta tøffe skivalg før løpet startet. I damenes 10-kilometer tidligere fredag ble Marit Bjørgen offer for dårlige ski, og det var generelt vanskelig skiføre i Oberhof.

Bak Northug jaktet Dario Cologna, Maurice Manificat og Marcus Hellner.

Knall og fall
Og han skulle vise seg å få uventet hjelp. Allerede etter syv sekunder deiset Dario Cologna i bakken, etter at sveitseren falt i en sving.

Det tok likevel ikke lang tid før hele feltet var samlet, og både Northug og Eldar Rønning var i gode posisjoner.

- Det er alltid hektisk og kaotisk her. Det er som ventet. Det var egentlig bare å vente. Det er mange etapper igjen, så det er ingen vits p bruke for mye krefter, sier Northug til NRK.

En kilometer før slutt falt Dario Cologna igjen, noe som sørget for at Northug ble bremset opp og Axel Teichmann fikk en luke.

- Jeg var bare glad for at de falt, jeg. Jeg var sliten og trengte en liten pause, spøker Northug til NRK etter målgang i Oberhof.

Teichmann vant
Det ble til slutt Axel Teichmann som gikk seirende ut av første Tour de Ski-etappe, foran Northug på andreplass og Cologna på tredjeplass, henholdsvis 2.3 og 2.9 sekunder bak.

- Jeg lå bak Heikkinen og måtte ut i dypsnøen da de falt. Da var det for langt opp til Axel. Nå gjelder det bare å være flink med restitusjonen. Det er to løp til før vi får hvile, sier Northug.

Eldar Rønning endte på femteplass, 05.30 bak vinner Teichmann. Sjur Røthe havnet på 18.-plass.

Nettavisen kommer tilbake med mer.

Nettavisen fulgte herrenes jaktstart LIVE:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere