RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg var barnevakt for Riise

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)
Sist oppdatert:
Einar Baardsen avviser at han skal ha presset John Arne Riise for 3,5 millioner kroner dagen før Mesterliga-finalen i 2005.

Dagen før Mesterliga-finalen mot Milan i 2005, skal Riises eks-agent, Einar Baardsen, ha fått LIverpool-spilleren til å låne 3,5 millioner kroner på kassakreditt fra en konto i Luxembourg - penger som kun timer senere befant seg på Baardsens private konto i Norge.

Grovt
Det skriver VG. Avisen siterer kilder som hevder at saken er et grovt eksempel på hvordan spilleren har blitt utnyttet i et svakt øyeblikk. Mens Riises tanker var på fotballbanen, benyttet Baardsen muligheten til å fakse over de nødvendige papirene.

Noen timer senere, På LIverpools hotell i Tyrkia, signerte Riise utbetalingsordren.

- Ryddet bare opp
Baardsen bekrefter å ha fått pengene, men mener på sin side at millionene gikk til å rydde opp etter Ålesund-gutten.

- De pengene jeg har fått overført fra John Arne Riise har gått videre i systemet for å redde både ham og hans familie. Jeg kan dokumentere hvor alle pengene gikk veien, sier Baardsen til VG, som forklarer at han følte seg som nordmannens barnevakt.

- Det virker rart at det skulle gjøres før finalen, men hvorfor har han da bevisst skrevet en fullmakt for å overføre penger til meg, spør Baardsen?

Baardsen ble for fire dager siden idømt en to års konkurskarantene i Stavanger skifterett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere