RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Edvald Boasson Hagen tre brukne ribbein
Edvald Boasson Hagen tre brukne ribbein Foto: Jarle Fredagsvik (Procycling.no)

- Jeg var borte i noen sekunder

Sist oppdatert:
Edvald Boasson Hagen ble krøllet rundt et tre i 60 kilometer i timen.

HOTEL MESSEYNE, KORTRIJK (procycling.no): Med korte, forsiktige steg tar Edvald Boasson Hagen imot procycling.no på det som for tiden er Team Skys luksuriøse hjem.

Verken smilet eller latteren er heldigvis langt unna. Eller, det kan kanskje diskuteres hvor heldig det er, ettersom smertene biter i hver gang han tester lattermusklene.

- Det er vondt nå, men det blir nok verre å legge seg etterpå. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få til det, sier han til procycling.no etter å ha inntatt kveldsmaten med laget.

- Sprellet med gule sko
Scheldeprijs betegnes som et ”grisete” ritt fordi hastigheten er så stor, og posisjoneringskampen tilsvarende hard.

Rittet avsluttes med tre rundt inne i sentrum av Schoten. Det var på den andre av disse, Boasson Hagen plutselig slo kollbøtte og forsvant ut av ”Sky-toget”.

- Jeg så Edvald ligge på ryggen, men gule sko og sprellende bein. Det så ut som om de tråkket ennå, fleiper Kurt Asle Arvesen.

Hovedpersonen selv innrømmer at det tok litt tid før han skjønte akkurat hva som hadde skjedd.

- Jeg var nok borte i noen sekunder. Plutselig sto det mange folk over meg. Det var både folk fra laget og ambulansepersonell, forteller han.

SE BILDENE:Scheldeprijs i store bilder

Mister Roubaix og Amstel
Gudbrandsdølen ble kjørt til et lokalt sykehus, hvor legen konstaterte tre ribbeinsbrudd. Det betyr to ukers hvile på 23-åringen, og en konkurransepause på seks uker (hvis han er heldig).

Det betyr også at søndagens Paris-Roubaix ryker. For andre gang på de siste to forsøkene (i fjor ødela en skade i akillessenen).

- Jeg har vel ikke hatt den beste vårsesongen, verken i år eller i fjor, konstaterer han.

- Hvor bittert er det igjen er Paris-Roubaix som ryker?

- Det er klart det er bittert. Men jeg må ta det som det er. Jeg får ikke gjort noe fra eller til med det nå, svarer han.

Brudd og skrubbsår
Akkurat hvorfor han endte opp i grøftekanten onsdag, er han ikke helt sikker på. Selv forteller han at han kom i klem mellom to ryttere i en tynn passasje.

Deretter fikk han giret til den ene rytteren inn i hjulet sitt.

- Det røk mange eiker i forhjulet mitt, og så ble jeg hevet over sykkelen. Med resten av kroppen landet jeg mykt, men jeg ble klemt rundt et tre i 60 kilometer i timen og tok i mot smellen på høyresiden. Bortsett fra noen brukkne ribbein, har jeg ikke pådratt meg noe annet enn dette skrubbsåret, sier han og viser fram et lite merke.

- Er du sikker på at det er nytt?

- Det svir i hvert fall, sier han, bryter ut i latter og må bite i seg smerten igjen.

Det kan bli mye av den slags i tida som kommer. Heldigvis har han flyttet ut av rommet til muntre Kurt Asle Arvesen og blitt tildelt enerom det kommende døgnet.

Torsdag reiser Edvald Boasson Hagen hjem fra Belgia. Det ble med drømmen om Roubaix denne gangen også. Oppfyllelsen av den får komme ved en senere anledning. Først slet han med en akillesskade, nå er det tre brukne ribbein som stopper Edvald Boasson Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere