- Jeg var en amatør i to sekunder

Midtbaneeleganten Tommy Svindal Larsen tok på seg skylda for at Odd ikke klarte å banke HamKam med mer enn tre mål.

07.05.06 23:23

ODD STADION, SKIEN (TV 2 Nettavisen): ODD GRENLAND-HAMKAM 3-0:

Tre scoringer på ti minutter i første omgang så ut til å være starten på en sjelden målfest i Skien. Oddrane bestemte seg i pausen for å fortsette stormløpet mot hedmarkingene, men en tullete utvisning fra banens mest rutinerte spiller, sørget heller for at hjemmmepublikummet - til tross for seier - gikk hjem lenge før fløyta gikk.

- Jeg var en amatør i to sekunder, sier Tommy Svindal Larsen til TV 2 Nettavisen om sitt andre gule kort.

Etter at han hadde revet av seg kapteinsbindet, kastet drakta i bakken og pælmet en vannflaske ned garderobetrappen, og deretter tatt seg en kald dusj, satte Odd-kapteinen seg utenfor dommerdøra til Tom Henning Øvrebø.

Savnet dialog
- Jeg ville gi ham min versjon og så høre hans versjon. Underveis i kampen følte jeg at vi ikke hadde noen som helst form for dialog, og for jeg som er kaptein, bør det være mulig å snakke litt underveis, mener Svindal Larsen.

- Var dere langt unna hverandre?

- Han mener at begge kortene var klare, og jeg får dem fordi jeg gjør kroppslige bevegelser, og altså ikke fordi jeg gir ham litt kjeft. Selv synes jeg det må være rom for å reagere spontant, svarer Tommy.

- Føler du at utvisningen din ødelegger for hvordan dere kunne gjennomført denne kampen?

- Det ødela selvsagt en del, men samtidig er jeg skuffet over HamKam, at de ikke ga oss mer motstand når de var en mann mer, sier Svindal Larsen.

Høl i hodet
Odd-trener Arne Sandstø er enig med kapteinen sin, og hevder at dommer Øvrebø bommet fælt på mange avgjørelser i kampen.

- Å gi gult kort på en spontanreaksjon, er høl i hodet, sier Sandstø.

Neste helg skal Odd møte Lyn - også den kampen i Skien. Den kampen mister mannen som hadde noe å gjøre med samtlige tre Odd-scoringer søndag kveld. I tillegg lover Odds bestemann mot HamKam, midtstopper Pelle Nilsson, at det vil vanke en del spydige kommentarer fra medspillerene på neste trening.

- Når vi får gult eller rødt kort, har vi et eget botsystem for det, så Tommy må nok vente seg å betale, sier Nilsson, som ikke vil gå ut med hvor mye.

Vil savne Tommy
- Men spøk til side: det er dumt når vi pådrar oss unødvendige kort. For det er ingen tvil om at vi kommer til å savne Tommy mot Lyn, sier Nilsson, som åpnet den ti minutter lange scoringsfesten med en skyhøy heading på pasning fra kaptein-Larsen.

Tarjei Dale og Fernando De Ornelas sto for de to andre, som sendte Hamar-laget hjem med nok et eliteserietap.

- Vi kjempet helhjerta, men å ta igjen tre mål ble rett og slett for vanskelig, sa trener Frode Grodås i en kort kommentar før han hastet hjem til Hamar.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.