- Jeg var en cocky drittunge som trodde jeg skulle til United

Foto: Svein Ove Ekornsvåg/Scanpix

Magne Hoseth har vokst mye siden han debuterte i norsk fotball.

13.08.12 09:12

AALESUND - MOLDE 0-1:

ÅLESUND (Nettavisen): Magne Hoseth (31) har vært en av landets mest omdiskuterte fotballspillere på 2000-tallet. De sporadiske nedturene har vært like store som de mange oppturene.

Onsdag hadde Molde-kapteinen muligheten til å gjøre som han gjorde i gjennombruddssesongen i 1999, da han senket CSKA Moskva med to scoringer i Champions League-kvaliken. Som 19-åring ble midtbaneeleganten den store helten. Som 31-åring ble Hoseth den store syndebukken i tilsvarende turnering.

- Det har vært noen tøffe dager. Straffen er nok den dårligste i hele min karriere, sier Hoseth til Nettavisen.

Likevel ville playmakeren aldri ha skrudd tiden tilbake til da han ble Champions League-helt og ikke syndebukk.

- Jeg har vokst enormt siden den gang. Fra å være Norges største riksklyse opplever jeg nå veldig mye støtte, selv når jeg gjør feil. Det viser at jeg har gjort noe riktig. Da jeg scoret to mål mot CSKA Moskva, var jeg en cocky liten drittunge som trodde jeg skulle til Manchester United. Jeg trodde jeg skulle erobre verden, sier Hoseth.

- Jeg var en knøl som gjorde mye dumt. Nå er jeg en helt annen person.

AaFKs Molde-kompleks
Med en ansvarstung rolle som Moldes kaptein var Hoseth svært toneangivende da Molde tok en ny sterk seier i Ålesund. AaFK har gått ubeseiret på hjemmebane siden august 2011. Da vant Molde 3-1 på Color Line Stadion. Etter et år uten hjemmetap var det Ole Gunnar Solskjærs mannskap som tuktet Kjetil Rekdals elever på ny.

Etzaz Hussains frekke Cristiano Ronaldo-vending med påfølgende skudd i vinkelen sørget for at AaFK fortsatt har til gode å slå Molde på eget gress.

- Det passer oss veldig godt å møte AaFK. Det er vanskelig å si hvorfor de står så godt til oss. Noen lag har man ekstra god statistikk mot, og AaFK er utvilsomt ett av dem. Det er alltid knallhardt å spille her med bra trøkk på tribunen og stor innsats, men vi bruker likevel å ha bra kontroll, sier Hoseth.

Kun i 2-3-seieren på Røkkeløkka i 2003 og i cupfinaletriumfen i 2009 har AaFK kunnet juble med Molde på motsatt banehalvdel. I cupfinalen ble Hoseth byttet ut før straffesparkkonkurransen.

- Det er umulig å si om jeg ville scoret, og om vi da ville vunnet, hvis jeg hadde tatt den første straffen. Jeg er trygg på meg selv, men det blir helt feil å gi noe svar på det, ikke minst med tanke på bommen min mot Basel, sier han til Nettavisen.

- Ville revansjere straffemissen
Sett i lys av den ulykksalige missen smakte borteseieren over rivalene i Ålesund ekstra godt.

- Med tanke på at vi møtte AaFK og at jeg hadde mye å revansje fra straffemissen, var det fare for overtenning. Men jeg klarte å være tent på et kontrollert nivå. Det var litt buing første gangen jeg skulle ta et hjørnespark, men ellers var det lite. Det var nok fordi jeg spilte såpass bra i dag.

- Du er kjent for å kanalisere kritikk og buing til noe positivt. Stemmer det?

- Jeg har blitt buet på siden jeg var ungdom. Jeg lar meg ikke sette ut av det. Men buing eller hån fra barn reagerer jeg veldig på, slik som Kjetil Rekdal ble utsatt for på Lerkendal. Jeg tok selv et oppgjør med det i fjor, og det har blitt mye bedre. Det er veldig positivt, avslutter en fornøyd og smilende Hoseth.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.