*Nettavisen* Sport.

- Jeg var en gutt fra ei karibisk øy som fikk vinne de største titlene

Foto: EPA/Scanpix

Dwight Yorke har bestemt seg for å avslutte en lang og innholdsrik karriere.

05.09.09 11:27

Etter 480 klubbkamper, 147 mål og mange titler har Dwight Yorke bestemt seg for å legge avslutte karrieren.

- Det er på tide å legge skoene på hylla. Jeg er fortsatt i bra form, men jeg blir ikke noe yngre, sier Yorke, ifølge Sky Sports.

Spissen fra Trinidad og Tobago spilte forrige sesong i Sunderland, men ble frigitt av klubben like før sesongen var over.

Og nå er det altså slutt.

Sentral for Manchester United
Men det er ikke de siste årene av fotballkarrieren Yorke vil huskes best for.

For Yorkes beste år på banen kom rundt årtusenskiftet. Da spilte han under Sir Alex Ferguson i Manchester United. Og Yorke var en viktig mann for de røde djevlene.

Sammen med Andy Cole dannet han et giftig spisspar, og på 151 kamper fant han nettet 64 ganger.

Ikke minst var Yorke sentral da United vant trippelen i 99. Premier League, Mesterliga og FA-cup ble vunnet, mye takket være Cole og Yorkes herjinger på topp for de røde djevlene.

I tillegg vant Yorke Premier League ytterligere to ganger under Fergusons ledelse. Og det er nok nettopp tiden i United Yorke selv husker best også.

- Jeg har vært velsignet. Jeg har fått spille med noen av de beste spillerne som har spilt i Premier League som Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs, David Beckham, Peter Schmeichel og jeg har spilt under den beste manageren, Sir Alex Ferguson, sier Yorke.

Etter tiden på Old Trafford har Yorke spilt for Blackburn, Birmingham, Sydney FC og til slutt altså Sunderland.

Vil bli manager
I tillegg til tiden i United er Yorke også meget stolt over å ha vært kaptein for Trinidads landslag i VM-sluttspillet i Tyskland for tre år siden. Yorke er den spilleren som har deltatt i flest VM-kvalifiseringer, og fikk endelig smaken på et sluttspill i 2006.

- Jeg har alltid ansett meg selv som heldig. Jeg var en gutt på en strand på en liten karibisk øy som fikk sjansen til å vinne trofeer på det høyeste nivået og fikk være kaptein for landet sitt i VM.

Men selv om Yorke gir seg som spiller, er han ikke ferdig innen fotballen. Nå tar han nemlig fatt på oppgaven som assistenttrener for Trinidad og Tobagos landslag for resten av VM-kvalifiseringen.

Og Yorke legger ikke skjul på at han har ambisjoner på trenerfronten.

- Jeg har alltids planlagt å bli i fotballen. Mitt mål er å skaffe meg erfaring og deretter forsøke å bli manager i England.

Dermed kan det være at vi får se Dwight Yorke i Premier League igjen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Annonsebilag