RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

- Jeg var forbannet

Sist oppdatert:
Men søndag sikret Ola Vigen Hattestad norsk seier på lagsprinten.

Ola Vigen Hattestad sikret norsk seier på lagsprinten i verdenscupen søndag, men østfoldingen vet det blir tøff konkurranse om de to plassene på det norske laget i Sotsji-OL.

Sammen med Eldar Rønning gikk Hattestad til topps i mennenes renn i italienske Asiago. I Sotsji-OL venter en hardere løype, og det er mange løpere, også allroundere, som er aktuelle for Norges lag.

- Det er knalltøff konkurranse. Det er viktig å prestere toppresultater ofte, men akkurat dette rennet gir meg ikke plass på laget. Det er en mye hardere løype i OL, men jeg beviser i hvert fall at jeg kan avgjøre, sa Hattestad til NTB.

- Først må jeg kvalifisere meg til å gå sprinten i OL og så prestere veldig godt der og vise at jeg er i form. Jeg tenker ikke mye på lagsprinten nå, forklarer 31-åringen.

Sprintlandslagstrener Arild Monsen omtaler uttaket til lagsprinten i OL som et luksusproblem.

- Det er mange løpere som er aktuelle, og det er mange som har prestert på et høyt nivå. Her ble det litt mye staking, og da blir det ikke så relevant med tanke på OL. Men det er alltid bra at folk presterer, sa Monsen til NTB.

Mer offensiv
Rønning sendte Hattestad ut i tet på siste etappe. På oppløpet knivet Hattestad mot kasakhstanske Aleksej Poltoranin. Nordmannen rotet litt med stavtakene i spurten, men knep likevel seieren.

- Det holdt på å gå galt, men det var deilig at det holdt, sa Hattestad.

I lørdagens individuelle sprint ble han slått ut i semifinalen og endte på sjuendeplass. Da følte han at han ikke hadde vært offensiv nok. Slik har det også vært tidligere i sesongen, men i søndagens renn presterte Ørje-løperen bedre.

- Jeg har vært i god form helt siden Beitostølen. Prologene jeg har gått, er noe av det bedre jeg har gjort noen gang. Det er et tegn på god form. Men jeg har vært litt for defensiv og ikke klart å avgjøre. Jeg har vært skuffet over meg selv. Jeg har ikke klart å være like rå som tidligere, fortalte Hattestad.

- Spesielt lørdag var jeg forbannet. Da følte jeg meg kjempebra, men var altfor defensiv i det siste minuttet av rennet. Nå skulle jeg kline til da jeg kom på toppen av langbakken.

I 2009 tok han VM-gull i lagsprint sammen med Johan Kjølstad. To år senere ble det sølv sammen med Petter Northug.

2.-laget på pallen
Norges 2.-lag kom i mål 2,1 sekunder bak vinneren og ble nummer tre. Øystein Pettersen og Eirik Brandsdal gikk på 2.-laget.

- Vi kan ikke gjøre det så mye bedre enn vi gjorde i dag, mente Monsen om laginnsatsen.

Søndagens lagsprint gikk i klassisk stil. Det gjelder også OL-lagsprinten 19. februar. Norge er tittelforsvarer i OL etter at Northug og Pettersen tok gull i Vancouver i 2010.

Siste lagsprint før Sotsji-lekene går i tsjekkiske Nove Mesto na Morave 12. januar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere