RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg var god nok for å gå på det laget

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Slik husker han VM-kollapsen.

Datoen er 24. februar 2013. Det er ski-VM i Val di Fiemme. Norge har fått en fantastisk start på mesterskapet og jakter flere gull.

På startstreken står Petter Northug og Pål Golberg klare for å representere Norge i lagsprint.

Men dessverre blir det ikke dagen vi husker for de store norske prestasjonene i skisporet. I semifinalen sprekker Pål Golberg fullstendig på sin sisteetappe og gir Petter Northug et håpløst utgangspunkt til å ta igjen teten. Northug kommer syv tideler for sent i mål og Norge er ute.

I ettertid kommer det også fram at Golberg uansett ikke ville ha klart å fullføre en finale. Han hadde møtt veggen.

Fornøyd
To måneder senere er det en blid og fornøyd 22-åring som snakker med Nettavisen om vinteren som har vært.

For til tross for VM-kollapsen føler han det er mye positivt å se tilbake på.

- Jeg er i grunn fornøyd på alle måter med sesongen som var. Målet var medalje i VM, og selv om det ikke ble det, så kom jeg til finalen og var ikke så langt unna. Det må jeg nesten være fornøyd med. Jeg klarte i hvert fall å få muligheten i en VM-finale. Bortsett fra det, så er jeg også fornøyd med stegene jeg har tatt på distanse, sier Golberg til Nettavisen.

- Hvordan ser du tilbake på lagsprinten i VM?

- Der og da var det veldig tungt å svelge, først og fremst fordi jeg gikk på lag med en annen det også gikk ut over, sier Golberg.

- Sånt skjer, og jeg vet selv, uavhengig av hva andre sier, at jeg var god nok for å gå på det laget. Jeg må bare bruke det til noe positivt. Jeg har absolutt ambisjoner om å gå teamsprint i OL neste år. Legger jeg ned en god nok jobb, så vet jeg at det er mulig, sier 22-åringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ny trener
I april ble det klart at de norske sprinterne får ny trener neste sesong. Arild Monsen tar over for Ulf Morten Aune, som går inn i en type lederstilling.

Golberg gleder seg til å bli bedre kjent med sin nye sjef.

- Jeg har så vidt snakket med ham på telefon. Jeg har møtt ham på samling i stort sett hvert renn, men utover det så kjenner jeg han ikke noe spesielt. Vi skal møtes på samling femte mai, og da blir vi kjent og skal få lagt planer for den kommende sesongen. Den gleder jeg meg til å ta fatt på, sier Golberg.

22-åringen føler han etter noen år med lite fremgang, tok nye steg i vinter.

- Utviklingen min har kanskje stått stille i de to årene før sesongen, men jeg føler at jeg har tatt nye steg i år. Jeg føler jeg har gjort mye riktig i treningsarbeidet siden i fjor.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fart på sesongen og OL er sesongens store mål. Målet er å komme dit å gå flere distanser enn bare sprint. Jeg følte at jeg tok noen store steg i år, så jeg håper at det skal være realistisk, sier Golberg.

Ferie
For øyeblikket nyter Golberg ferien sin, før det hele igjen braker løs om kun noen uker.

- I april har det gått litt i ski. NM del to var helga etter påske, så jeg holdt trykket åpent fram til da, men så har det vært litt mer lystbetont etter det. Jeg har fått gått på ski, spilt fotball, og det har i grunn vært deilig å ikke ha så mange planer.

- Nå begynner jeg som smått å kjøre i gang igjen i mai. Blir en del trening, men først og fremst innkjøring for å være klar for å trene hundre prosent fra 1. juni. Det er den datoen jeg kaller sesongstart. Da blir det fullt fokus. Frem til det, så er det også mye utenomsportslig som skjer. Det blir en del møter med sponsorer og markedsdager med Skiforbundet, fortsetter Golberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere