*Nettavisen* Sport.

- Jeg var ikke god nok

Foto: Frederic Brown / Afp / NTB scanpix

Novak Djokovics seiersrekke brutt

17.03.13 09:22

Juan Manuel del Potro gjorde slutt på Novak Djokovics seiersrekke da han vant semifinalen i Indian Wells-turneringen lørdag.

Den serbiske verdenseneren hadde vunnet alle sine 22 kamper siden han tapte for Sam Querrey i Paris Masters i oktober. I år var han ubeseiret i 17 kamper, en rekke som blant annet omfattet Grand Slam-turneringen Australian Open.

Lørdag vant han første sett i semifinalen, men argentinske del Potro vendte til seier 4-6, 6-4, 6-4.

– Det er OK. Slikt skjer i sport. Jeg var ikke god nok denne gang, sa Djokovic.

Han ledet ikke bare etter første sett, men han hadde også 3-0 i avgjørende sett, uten å makte å omsette det i seier.

– Jeg fortjente ikke å vinne i dag. Jeg kastet bort sjansene mine, sa Djokovic, som må vente på sitt gjensyn med Rafael Nadal.

Helt uventet
Den tidligere verdenseneren fra Spania slo Tomas Berdych 6-4, 7-5 i sin semifinale, og alle hadde sett for seg storkamp mot Djokovic i finalen. Nå blir det i stedet Nadal som går til finalen som favoritt.

Det er den spanske stjernens første hardcourtturnering på ett år, og han har vist at sju måneder på skadelisten ikke har gjort noe med evnen til å vinne tenniskamper.

– For meg er dette helt uventet. Det er en stor overraskelse at jeg er i finalen, men jeg er veldig, veldig fornøyd, sa Nadal.

Han gjorde comeback med tre turneringer på favorittunderlaget grus og relativt beskjedent startfelt i Sør- og Mellom-Amerika. Han kom til finale i alle tre og vant to av dem.

Gamle-Rafa
Nå spiller han på hardcourt i California med hele verdenseliten til stede (49 av de 50 første på verdensrankingen har deltatt), og han fortsetter å vinne.

Nadal slo ut Roger Federer i kvartfinalen, og lørdag tok han seg av Berdych.

– Det ligner på den gamle Rafa. Han beveger seg veldig bra, sa tsjekkeren.

Finalen spilles søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag