RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg var knekt i én uke

Sist oppdatert:
Thomas Myhre måtte ha legehjelp for å legge tabbene mot Bosnia og Tyrkia bak seg.

Først tok han på seg skylda for det ene baklengsmålet da Norge tapte for Bosnia. Deretter hadde han skyld i begge baklengsmålene da 2-0-ledelse kun ble til 2-2 mot Tyrkia.

Den siste var en prestasjon til terningkast én.

Tirsdag snakket han ut i samtale med Davy Wathne i Sportstabloid på TV 2s nye sportskanal, TV 2 Sport.

Her kan du se Sportstabloid på TV 2 Sport i opptak.

Måtte ha hjelp
- Det går bedre. Jeg er i live, og hanskene ligger ikke på hylla ennå, åpnet Myhre.

Han har fortsatt ikke sett bildene fra kampen, men snakket ut om hvor tøft dagene etter kampen var.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det var tøft. Det er det klart tøffeste jeg har opplevd på fotballbanen, og jeg fikk meg en knekk i en ukes tid etter kampen. Da var det ikke mye konstruktivt som gikk gjennom hodet. Derfor hadde jeg en lengre prat med en god venn av meg - den hovedansvarlige for det medisinske støtteapparatet i Charlton. Vi brukte en del timer på å gå gjennom ting, for det var en del tanker og følelser som jeg aldri har opplevd før, sa landslagskeeperen.

- Han hjalp meg med å sette ting i perspektiv. Jeg er frisk og rask, har friske barn, en fantastisk kone, og er så heldig og priveligert at jeg har fotball som levebrød. Jeg fant ut at fotballen betyr mer for megg enn jeg hadde trodd, og det var godt å få ut noen tanker og følelser rundt dette. Jeg er vanligvis glad i å dra på trening hver dag, men den første uka etterpå var det fryktelig tøft å reise på treningsfeltet, fortsetter han.

Men:

- Det er ikke synd på Thomas Myhre. Jeg er såpass heldig, priveligert, og har vært såpass dyktig, at jeg har hatt dette som yrke i hele mitt voksne liv. Når det har gått bra, har jeg fått ros for det. Jeg er den første til å innrrømme at dette ikke var bra nok, og ingen er mer lei seg for det enn meg. Men det er ikke synd på meg.

Forstår om han vrakes
Han er også åpen for at landskampene i juni, mot Malta og Ungarn, går uten ham som landslagskeeper.

- Det er ingen selvfølge at jeg er med i den troppen, nei. Det viktigste er hva som gagner spillergruppa. Hvis det blir et voldsomt fokus rundt meg, og det kan det fort bli, så gjelder det å være klar over hva som er det viktigste for at vi kan sanke seks poeng i de to kampene. Hvis det beste er at jeg ikke er med, så stiller jeg meg bak den avgjørelsen. Hvis de ønsker meg meg som støttespiller, så blir jeg med som det, sier han.

Selv om Myhre ikke er fast i Charlton-buret, så har han likevel noen store oppgaver foran seg.

- Jeg spiller kanskje en avgjørende kamp for Charlton 13. mai (førstekeeper Carson får ikke spille mot Liverpool). Det føler jeg et voldsomt ansvar for. Samtidig er det en voldsom utfordring å reise hjem til Viking i juli.

- Glapp EM-sjansen med dine tabber?

- Jeg håper for Guds skyld ikke det. Selv om jeg var sterkt medvirkende til at vi ikke fikk seks poeng i de to forrige kampene, så mener jeg fortsatt at vi har en sjanse. Utgangspunktet kunne vært bedre, men jeg tror ikke vi er ute. Vi kan snike oss forbi Hellas hvis vi slår dem på Ullevaal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere