RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg var livredd

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Les rytternes reaksjoner på monsterfjell og halssbrekkende utforkjøringer i Sveits rundt.

Sveits rundt er kjent for harde og lange stigninger. Ofte på brede og fine veier, slik som velkjente Grimselpass som rytterne syklet mandag.

På grunn av at etappen kun var 107,5 kilometer lang var det mange ryttere som ville i brudd. En av de omtrent 30 som kom seg med var den sveitsiske tempomesteren Rubens Bertogliati.

Den 32 år gamle veteranen kjører nå for Team Type 1, et lag som skal fremme bevisstheten rundt sukkersyke.

- Bruddet gikk med en gang, men vi var omtrent 30 ryttere i gruppen. Vi fikk aldri mer enn et eller to minutter med regn og tåke på Grimselpass, forteller han i en pressemelding.

Det er åttende gang at Bertogliati deltar i sin hjemlige tour, og Grimselpass var derfor ingen overraskelse for tempospesialisten. Det var derimot det siste fjellet på etappen: Grosse Scheidegg.

- Jeg tror det er den hardeste stigningen i Sveits. Jeg har kjørt dette rittet åtte ganger, og har aldri syklet opp Grosse Scheidegg før. Den første stigningen var kjent, men det siste fjellet var helt nytt. Det var virkelig hardt.

Og det er lett å forstå hva sykkelveteranen mener. Stigningen gikk på en meget smal vei, og snirklet seg oppover fjellsiden med klassisk sveitsisk landskap rundt. Dersom to biler skulle møtes, ville en møteplass være eneste alternativ.

Besøk vårt forum!

- Jeg var livredd
Men det var ikke bare oppoverbakken som var brutal. Spesielt utforkjøringen fra Grimselpass var halssbrekkende.

- Det er antakelig den raskeste utforkjøringen jeg har gjort i livet mitt, forteller Team Type 1s italiener Alessandro Bazzana. - Vi kjørte i minst 90 kilometer i tunnelene, og det var egentlig ikke noe annet å gjøre enn å stenge ute alle tanker og la sykkelen gjøre jobben.

Og italieneren får støtte fra vår egen Kurt Asle Arvesen i Team Sky.

- På toppen av det første fjellet var sikten på bare ti meter. Det var skodde og søkkvåte veier. På vei nedover var det tunneler og langstrekker der farten kom opp i over 100 kilometer i timen. På grunn av den dårlige sikten visste vi heller ikke hva som ventet, forteller han til TV2 Sporten.

- Jeg var livredd, og mange som jeg snakket med fortalte at de aldri har opplevd noe lignende, utdyper han videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Veltet ut av rittet
Heldigvis gikk det bra med brorbarten av rytterne. TV-kameraene fanget ikke opp noen som veltet, men vi fikk så vidt se en rytter som tydelig hadde vært nedpå.

Liquigas-rytter Christian Salerno var i samme brudd som Bertogliati, og var attpåtil en av de sterkeste i gruppen.

Den lovende 26-åringen kom seg over Grosse Scheidegg som en av de første, og satset derfor hardt i utforkjøringen. Dessverre for italieneren veltet han i en sving mot slutten av utforkjøringen.

En mager trøst får være at lagkameraten Peter Sagan vant etappen.

Sveits rundt fortsetter tirsdag med en 198,4 kilometer lang etappe fra Grindelwald til Huttwil-

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere