*Nettavisen* Sport.

- Jeg var nær Liverpool, men ombestemte meg

Foto: Lluis Gene / AFP / NTB scanpix

Tidligere Barcelona-spiller var i samtaler med de røde.

Det ble et skuffende overgangsvindu i januar for Premier League-klubben Liverpool.

De røde ble som vanlig koblet med flere spennende spillere, men da fristen gikk ut 1. februar sto Brendan Rodgers uten nyervervinger i troppen.

Ukrainske Jevhen Konopljanka var nær en overgang på siste dag av vinduet, men det hele strandet angivelig i siste liten.

Mye tyder likevel på at Liverpool også hadde andre jern i ilden mot slutten av vinduet. I hvert fall om man skal tro 34 år gamle Seydou Keita.

Den tidligere Barcelona-spilleren avslørte nemlig interessen fra Premier League-klubben på en pressekonferanse mandag.

Da ble han presentert som Valencia-spiller. Avtalen ble inngått 30. januar og veteranen har skrevet under på en seksmånederskontrakt, med opsjon på et år til.

Han har tidligere spilt for klubber som Lorient, Sevilla, Lens, Marseille, Barcelona og nå sist Dalian Aerbin i Kina.

- Da Valencia tok kontakt var jeg i seriøse samtaler med Liverpool. Da sa jeg til agenten min med en gang at jeg ville til Valencia, sier Keita ifølge Marca.

Grunnen til at Keita valgte «Los Ches» var minnene fra å møte klubben med andre lag i La Liga.

- Da jeg kom hit med Sevilla og Barcelona, visste vi at det alltid ville bli vanskelige kamper. Jeg trives også i Spania, kan språket og liker fotballen her, sier han.

Keita fikk se sin nye klubb i aksjon mot gamleklubben Barcelona lørdag og mannen fra Mali likte det han så. Valencia vant kampen 3-2.

- Da Barca scoret først tenkte jeg: Hvordan vil dette gå? Men så gikk det bra. Laget spilte godt og det å ta tre poeng borte mot Barcelona er ikke lett, sier han.

Valencia ligger som nummer åtte i La Liga etter 22 serierunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag