*Nettavisen* Sport.

- Jeg var nok overtent

Foto: (Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX)

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Håvard Tvedten fikk en marerittstart på VM mot Brasil, men mot Qatar spilte han ut hele sitt store register. Han tror overtenning var årsaken til alle bomskuddene i åpningskampen.

25.01.05 18:40

Det er bare Kristian Kjelling som kan konkurrere med Håvard Tvedten når det kommer til skuddteknikk på det norske landslaget.

Stordabuen har et enormt skuddrepertoar og driver til daglig målvaktene til vanvidd i den danske serien.

Men i åpningskampen mot Brasil gikk det meste galt for ham. Han startet kampen med å spolere to kontringer.

- Jeg var nok litt overtent. Jeg gjorde alt for å score mål og da gjør du ikke alltid de rette tingene, sier han til TV 2 Nettavisen.

Mot Qatar måtte han se at Marius Riise tok hans plass i startoppstillingen, mens han måtte sitte på benken fra start. Det hjalp ham til å få roet seg ned før han kom på banen. Etter å ha misset med en sjumeter først, storspilte han og scoret på alle sine seks skuddforsøk.

- Det er godt mulig at det hjalp å starte på benken, men jeg vil nå helst starte. Jeg vil i hvert fall ikke starte alle kamper på benken, sier han.

Sammen med Riise utgjør han en sterk duo på Norges ytterste venstre. De to utfyller hverandre godt.

- I dag startet Marius og fikk noen bomskudd, og jeg kommer inn og gjør det bra. Slik har det vært lenge. Hvis den ene ikke lykkes, så gjør den andre det, smiler Tvedten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag