RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg var nær ved å kollapse utpå der

Foto: Clive Brunskill / Getty Images
Sist oppdatert:
Men Maria Sjarapova slo tilbake i Australian Open.

Italienske Karin Knapp hadde Maria Sjarapova i kne, men etter en nesten tre og halv timer lang kamp i heten kunne den russiske stjernen juble over avansement i Australian Open.

Veien til tredje runde ble vond, varm og slitsom for Sjarapova, som knapt hadde krefter igjen etter kraftanstrengelsen i 42 graders varme. 6-3, 4-6, 10-8 sendte den russiske tennisstjernen videre.

- Jeg var nær ved å kollapse utpå der, men føler meg mye bedre nå. Jeg var helt nummen, sa Sjarapova som i perioder kjølte seg ned med is.

Evigvarende tredje sett
Etter 43 minutter hadde Sjarapova vunnet åpningssettet, men italienske Knapp, som er nummer 44 på verdensrankingen, nektet å gi opp. Den italienske jenta utlignet med 6-4 i sett to, som varte i 50 minutter.

Deretter valgte Sjarapova muligheten til å ta ti minutter med hvile i den fryktelige heten i Melbourne. Knapp, som var full av selvtillit og glød, ønsket å spille videre med det samme.

Pausen syntes å ha gjort Sjarapova godt. Hun brøt i første game, men Knapp kjempet seg tilbake gang på gang. Det skulle ta 115 minutter og tre misbrukte matchballer før Sjarapova fikk avgjort kampen da en av Knapps baller ble slått over baklinjen.

Lade batteriene
Før det ledet Knapp flere ganger, blant annet 7-6 før Sjarapova brøt den italienske tennisjentas serve til 9-8, og deretter servet hjem kampen.

Midt under kampen bestemte turneringsledelsen seg for å avbryte alle kampene i turneringen, men reglene krever at et sett spilles ferdig. Dermed kjempet de to jentene videre på Rod Laver Arena.

På den banen fortsatte spillet, men da med taket på.

- Det ble veldig tøft for oss begge. Vi kjempet det vi maktet, sa Sjarapova.

- Det blir viktig å lade batteriene foran neste kamp, men det er da også slike kamper du trener for. Jeg er glad for avansementet, la Sjarapova til.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere