- Jeg var pysete

Foto: ERLEND AAS (SCANPIX)

Først sjokkerte hun en hel skiskytterverden. Etterpå var Liv Kjersti Eikeland småforbannet på seg selv.

29.11.06 18:54

ÖSTERSUND (Nettavisen): Med bare ett tilleggsminutt gikk 27-åringen fra Hålandsdalen ut i tet etter siste skyting under onsdagens verdenscupåpning.

Les også: Liv Kjersti nær sjokkseier

Det holdt til en sensasjonell andreplass i mål – 3,6 sekunder bak russiske Irina Malgina. Og den norske overraskelsesjenta vet hvor seieren gikk tapt.

- Jeg var litt for pysete i nedoverkjøringene på sisterunden. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte holde meg på bena, men ble nok litt for forsiktig, innrømmer Liv Kjersti Eikeland.

- Vant en andreplass
Derfor innrømmer hun at karrierens første pallplassering har en aldri så liten bismak. Likevel kan hun selvfølgelig ikke være annet enn fornøyd.

- Jeg må si til meg selv at jeg vant en andreplass, jeg tapte ikke førsteplassen, sier hun.

Forventningene før løpet var ikke all verden. Målet var verdenscuppoeng.

I stedet gikk altså Liv Kjersti Eikeland i mål som Norges nye vinterstjerne på en dag da de norske skiskytterjentene viste at savnet etter Liv Grete Skjelbreid Poirée kanskje ikke blir så stort som fryktet.

Solid laginnsats
For Tora Berger endte på sjetteplass, Linda Grubben ble nummer 14 etter å ha kjempet om seieren helt til siste skyting, Gunn Margit Andreassen ble nummer 22, Jori Mørkve 26 og ungjenta Kari Henneseid Eie gikk inn til 28. plass og verdenscuppoeng.

- Det er jo det jeg har sagt hele tida. Vi er mange som kan hevde oss, sier lagkaptein Linda Grubben.

- Jeg er veldig fornøyd med hele laget, fastslår trener Audun Svartdal.

Og aller mest fornøyd er han, av åpenbare årsaker, med Liv Kjersti Eikeland. Jenta han hadde som elev på skigymnaset i Geilo for ti år siden, og som han ble gjenforent med på det norske landslaget i vår.

- Ikke et sjokk
Pallplassen kom selvfølelig overraskende.

- Men dette er ikke noe sjokk. Vi vet at Liv Kjersti kan kjempe høyt når hun skyter godt, fastslår Svartdal, som mener Eikeland nå får uttelling for det nye treningsopplegget denne sesongen.

De tre foregående sesongene har hun trent med det svenske laget, der jernmannen Wolfgang Pichler er sjefen. Pichler er kjent for et knallhardt treningsregime.

- Liv Kjersti er ekstremt treningsvillig. Hun må holdes litt tilbake. Det har vi prøvd å få til denne sesongen, og det ser ut til at det har slått positivt ut, sier Svartdal.

Mer overskudd
Gjennombruddsjenta støtter trenerens vurderinger.

- Jeg merker at jeg har mer overskudd nå. Jeg har kanskje ikke alltid vært flink nok til å lytte til signalene fra kroppen min, innrømmer hun.

Likevel angrer hun ikke på årene med Pichler som trener.

- Jeg tror grunnlaget jeg la da er viktig for framgangen jeg opplever nå, sier Liv Kjersti Eikeland.

Eikeland er bosatt på Lillehammer og går på førskolelærerutdanningen på Hamar. Hun er samboer med den svenske skiskytteren Carl Johan Bergmann - derav relasjonene til det svenske landslaget.

Sjekk resultatene fra 15 kilomteren her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.