*Nettavisen* Sport.

- Jeg var redd for å ødelegge den

Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix

Men i Falun gjorde Marit Bjørgen det igjen.

23.03.13 13:50

Marit Bjørgen fikk deler av denne sesongen ødelagt da det ble oppdaget hjerteforstyrrelser, men når hun går renn, er trønderjenta nesten ustoppelig.

Siden mars i fjor har Bjørgen gått 22 renn og havnet på pallen i alle. Denne sesongen har hun vært på pallen i alle verdenscuprenn hun har deltatt i.

Bjørgen har gått ni verdenscuprenn, har vunnet seks av dem og endt på andreplass i tre. Den siste seieren kom så sent som fredag, i svenske Falun.

Lørdag var det nytt renn i den svenske skibygda - 10 kilometer klassisk - og igjen var Bjørgen og de andre norske jentene med å kjempe helt i toppen.

- Var redd
Helt til topps var det nettopp Bjørgen som gikk, mens Therese Johaug ble nummer to og Heidi Weng nummer tre. Dermed holdt Bjørgen den gode statistikken ved like.

- Jeg var redd for å ødelegge den statistikken nå i helgen. Det dårligste jeg har er en andreplass, og en tredjeplass fra NM, da, sier Bjørgen til NRK.

- Jeg er veldig fornøyd med sesongen. Hovedmålet var jo VM, og jeg gjorde det veldig bra der, forteller den norske skidronningen til statskanalen.

Også Therese Johaug er imponert over det Bjørgen har gjort denne sesongen.

- Det dårligste hun har i verdenscupen, det sier litt om hvor stor idrettsutøver hun er, sier Johaug til NRK

- Kjei og slapp
Også Johaug var godt fornøyd med dagen.

- Jeg er kjempefornøyd. Jeg følte meg litt kjei og slapp før løpet, og var redd det skulle bli en tung dag, men da jeg kom i gang klarte jeg å slappe av, sier hun.

Kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt har polske Justyna Kowalczyk allerede avgjort, men det virker ikke som de norske jentene har tatt ferie av den grunn.

Også lørdag handlet det meste om Bjørgen, Kowalczyk og Johaug. De tre stjernene holdt seg lenge framme, mens også Heidi Weng hang bra med framme.

Inn i den siste bakken, rundt én kilometer før slutt, måtte imidlertid Kowalczyk gi slipp på de to norske rivalene, og dermed handlet det om Johaug og Bjørgen på vei inn.

Leder sammenlagt
Noen spurt ble det imidlertid aldri, siden Bjørgen var overlegen på oppløpet og tok seieren som hun ville. Johaug kom på andreplass.

Bak de to norske i tet, kjempet Kowalczyk og Weng om tredjeplassen. Weng var raskere enn den polske jenta i avslutningen og sikret dermed tre nordmenn på pallen.

Bjørgen leder dermed minitouren i Falun med 45,5 sekunder ned til Kowalczyk på andreplass. Johaug er nummer tre i sammendraget, 1 minutt og 19 sekunder bak Bjørgen.

Minitouren i Falun avsluttes med jaktstart søndag. Bjørgen har altså en meget solid ledelse.

- 45 sekunder er mye, men det blir nok tøft. Vi må gå først og du må ha gode ski og en god dag for å lykkes. Så vi får se hvordan det går, sier Bjørgen.

P.S. Justyna Kowalczyk sa til TV 2 etter lørdagens renn at hun ikke kommer til å gå den siste etappen av minitouren i Falun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.