- Jeg var skadet før kampen

Foto: Skjermdump ufc.tv

John Olav Einemo tok selvkritikk etter tapet, men innrømmer at han ikke har hatt muligheten til å trene skikkelig de siste to ukene.

31.01.12 18:19

OSLO/CHICAGO (Nettavisen) Til tonene fra Guns N' Roses' Sweet Child O'mine gjorde John Olav Einemo sin entré i oktagonet foran 20.000 tilskuere i Chicago natt til søndag.

Det var knyttet stor spenning til tungvektsoppgjøret mellom nordmannen og Chicagos egen Mike Russow, men det skulle vise seg å bli tøft, sett med norske øyne.

Tok selvkritikk
Amerikaneren stakk av med seieren etter en enstemmig dommeravgjørelse i en kamp som stort sett foregikk på bakken. Etter kampen var Einemo skuffet, men fattet.

- Er du overasket over at Russow tok kampen til bakken?

- Jeg er egentlig ikke det. Det er det han gjør i de fleste kampene sine. Jeg var ikke flink nok og hadde ikke riktig sparring før kampen, sier Einemo til Nettavisen.

Etter 3 x 5 minutter i oktagonet i United Center var det to slitne tungvektere som gikk inn i garderoben. Mike Russow pådro seg en hjernerystelse, måtte sy i munnen og kastet opp voldsomt etter kampen.

Einemo tror han var nær ved å avslutte kampen da han landet et kne og en hard høyre i tredje runde.

- Jeg var veldig nær, men jeg var også veldig sliten, så jeg fikk ikke avgjort, sier Einemo.

- Skadet før kampen
Nordmannen uttalte i Nettavisen tidligere denne uken at forberedelsene ikke hadde vært perfekt. Nå innrømmer han at det egentlig var veldig langt fra perfekt.

- Den lange flyturen hadde nok ikke noe å si i seg selv, men det er altfor kort tid med tre netter i USA før en kamp.

- Du haltet ut av oktagonet. Pådro du deg en skade i kampen?

- Nei, jeg var skadet før kampen.

Lørenskog-gutten pådro seg nemlig en skade i leggen for to uker siden, noe som har ført til at han ikke har hatt muligheten til å trene skikkelig de siste to ukene.

Bakkekamp
I første runde lyktes Russow med flere takedowns, og Einemo måtte jobbe mesteparten av runden fra ryggen, uten at han klarte å finne en submission-mulighet fra sin guard.

I de siste sekundene av runden viste han imidlertid sine glimrende ferdigheter på bakken da han fra half guard, rullet amerikaneren over og havnet i mount. Dessverre var det ikke nok tid til å få noe ut av posisjonen.

Lørenskog-gutten har hatt en vanskelig oppkjøring mot kampen, noe som kan ha vært en medvirkende årsak til at det gikk litt tungt utover i den andre runden.

Russow kontrollerte kampen med sin ground and pound fra toppen, og Einemo trengte å få en avslutning i den siste runden.

Og det kan det hende han hadde fått hvis han hadde møtt noen andre enn Mike Russow. Amerikaneren er kjent for å tåle mye juling, noe han beviste mot Einemo.

Kreftene tok slutt
Nordmannen landet noen gode knær både mot kroppen og hodet til motstanderen i siste runde. Ett minutt ut i den siste runden havnet Einemo på ryggen og prøvde å lete etter muligheten for en triangle choke, men Russow snek seg unna.

En ny mulighet fikk han da han var nær ved å ta ryggen til amerikaneren, men det så ikke ut til at kreftene strakk helt til, og Russow slapp unna igjen.

Dermed gikk kampen distansen ut, og Russow gikk seirende ut etter at dommerne dømte kampen 30-27, 29-28 og 29-28 i favør av hjemmefavoritten, som takket publikum etter seieren.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg elsker dere folkens, sa Russow da han ble intervjuet av kommentator Joe Rogan etter kampen.

Videre fulgte han opp med å skryte av Einemo og beklage at kampen ikke ble mer fartsfylt.

- Jeg beklager at det ble en litt kjedelig kamp. Denne fyren er en verdensmester i jiu-jitsu - en virkelig tøff motstander. Jeg visste at det ville bli vanskelig, sa Russow.

Einemo håper nå trolig at han vil få en ny mulighet til å vise seg fram når UFC kommer til Stockholm og Sverige 14. april.

Her kan du se hvordan de andre kampene på UFC on FOX 2 gikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.