*Nettavisen* Sport.

- Jeg var starstruck

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Én ting gjorde Emil Hegle Svendsen mer nervøs enn den siste skytingen i Holmenkollen.

05.02.12 17:03

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Emil Hegle Svendsen var nådeløs med konkurrentene da han fikk teften av seier på fellesstarten over 15 kilometer.

I spurten ble Andreas Birnbacher parkert, og Hegle Svendsen kunne dermed sikre Norge en fin avslutning på Holmenkollen-helgen.

- Jeg er i god form og kan nok ta ut litt mer hvis jeg trenger det, men i dag trengte jeg bare å gå inn de sekundene jeg er bak på fjerderunden. Jeg føler at hvis jeg er i formen jeg er i nå i VM, så er det bra nok fysisk. Skytingen må nok noen hakk opp, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

Har vært sløv
26-åringen skjøt to bom totalt, men leverte varene da det gjaldt som mest på siste skyting. Det var han godt fornøyd med.

- Å skyte fullt på siste stående når du kjemper om førsteplass er en av de viktigste egenskapene du har som skiskytter, og det klarte jeg i dag. Det skal jeg være veldig fornøyd med, sier han.

Til tross for at han nå leder verdenscupen sammenlagt, innrømmer 26-åringen at han ikke er helt fornøyd med det han har prestert så langt i år - spesielt på standplass.

- Jeg har vært litt for sløv til å ta tak i meg sjøl på skytetrening i høst. Jeg har ikke tatt meg sjøl i nakken når ting ikke har stemt og tenkt at dette fikser jeg til vinteren. Det holder ikke.

- Starstruck
Søndag holdt i imidlertid i lange baner med to bom. Da fikk han endelig muligheten til å hilse på Kongen foran et jublende kollenpublikum.

- Det var første gang jeg får lov å møte han. Han syntes det var vanvittig spennende, så husker jeg ikke så mye av resten. Jeg var så nervøs. Jeg var mer nervøs når jeg sto der enn da jeg sto på standplass. Jeg var starstruck, gliser Hegle Svendsen foran pressekorpset.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/scanpix

Før helgen fortalte nordmannen at det hadde spredd seg en usikkerhet i laget, og at det var mye av grunnen til de sviktende resultatene etter jul. Nå er han imidlertid trygg på at det har snudd.

- Jeg har prøvd å jobbe knallhardt på trening for å få vekk det gromset og usikkerheten. Jeg måtte snu selvtilliten. Man skyter ikke bra på konkurranse hvis man ikke skyter bra på trening. Det er ikke gjort over natta.

Slo tilbake
Trønderen så en liten stund ut til å være ute av kampen om topplasseringen. En bom på både andre og tredje skyting sendte Svendsen litt i bakleksa.

Men Svendsen gikk meget sterkt på runden før den siste skytingen.

På vi inn til blinkene i Kollen for siste gang denne verdenscuphelgen hadde Svendsen kontakt med trioen foran.

Tyske Andreas Birnbacher og russerne Jevgenij Garanitsjev og Dmitrij Malysjko visste de var nødt til å avslutte over evne dersom nordmannen skulle skyte fullt.

Og Svendsen fylte blinkene på en overbevisende måte. Garanitsjev og Malysjko bommet én gang hver og var ute av seierskampen.

Birnbacher og Svendsen gikk sammen ut i tet på sisterunden. 26-åringen fra Trondheim lå i rygg på tyskeren fram til de to gikk inn på stadion.

Northug-rykk
Før den siste svingen kjempet Svendsen seg forbi på ekte Petter Northug-vis og parkerte Birnbacher fullstendig. På oppløpet hadde trønderen tid til å feire sin 27. seier i verdenscupen sammen med Kollen-publikummet.

Birnbacher klarte seg uten bomskudd, men gikk likevel i mål 6,3 sekunder bak. Garanitsjev ble nummer tre 18 sekunder etter Svendsen. Også han hadde to strafferunder.

Tarjei Bø ble nest beste nordmann på niendeplass. Stryningen bommet også to ganger.

Ole Einar Bjørndalen var med i tetkampen en stund, men mislyktes fullstendig med sin første skyteserie i stående. Der ble det hele fire strafferunder. Med fem bom totalt gikk veteranen inn til 17.-plass, nesten to minutter bak Emil Hegle Svendsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.