*Nettavisen* Sport.

- Jeg var sterk nok til å vinne selv

Foto: Solum, Stian Lysberg (scanpix)

Thor Hushovd ga opp egen drøm, men jublet med lagkameratene.

10.04.11 20:15

ROUBAIX (procycling.no): Med Johan Van Summeren i front av rittet, skulle det godt gjøres om ikke den regjerende verdensmesterens vinnersjanser også forsvant der og da.

Thor Hushovd var i hvert fall ikke interessert i å taue knallsterke Fabian Cancellera så mye som én meter:

- Jeg kan ikke støte meg opp, når det er min egen lagkamerat som ligger der framme, konstaterte Thor Hushovd og utbroderte:

- I dag gjorde Peter Van Petegem (Garmin-Cervélos innlånte brosteinskonsulent) en god jobb. Det var han som ga beskjeden om at Van Summeren skulle gå til akkurat der, og det fungerte 100 prosent. Vi fikk betalt for lagarbeidet vårt, og jeg var også en sterk del av det. Når vi ender opp med å vinne rittet, er det fanastisk for oss, fortalte Hushovd til procycling.no.

Fornøyd med seieren
Dermed rettet Garmin-Cervélo opp helhetsinntrykket fra brosteinsklassikerne på den aller siste sjansen.

- Det er en stor dag for oss. Vi har jobbet hardt, og vi fortjente dette. Vi har et sterkt lag, men vi har hatt mye stang ut hittil i sesongen. I dag viser vi at vi er et av verdens meste sykkellag. Vi kontrollerer rittet og spiller ut kortene perfekt.

- Er det bare glede å spore, eller føler du også litt skuffelse fordi du ikke fikk oppfylt din egen drøm?

- Jeg føler glede. Jeg har jobbet i mange måneder for å vinne dette rittet, men det var ikke noe annet jeg kunne gjøre. Jeg startet rittet for å vinne, men sykkel er en lagidrett. Derfor er jeg fornøyd så lenge vi sitter igjen med seieren, fortalte Hushovd.

LES MER:Sjokkvinneren fridde etter målgang

Ødela egne løp
Den regjerende verdensmesterens personlige trener tror også at 33-åringen har fått egoet tilfredsstilt.

- Thor og Fabian blir liggende litt å ødelegge egne løp. Det viste seg å være måten å slå Cancellara på. Man trenger faktisk et helt lag for å gjøre det. Men Fabian viser fantastisk moral også, når han går fram og tar andreplassen, mener Atle Kvålsvoll.

- Du kjenner jo Thor godt, er han fornøyd med dette?

- Jeg tror han er veldig glad for at laget vant. Han var med og gjorde sin del. Jeg tror han er fornøyd, så lenge det er en av lagkameratene hans som vinner. Det viste seg også at det var lurt av Garmin å kjøre offensivt i dag. Det betalte seg virkelig mot slutten, påpeker Kvålsvoll.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lionel Bonaventure

- Dette fortjente han
Hushovd virket også oppriktig glad for at det var nettopp Johan Van Summeren som fikk med seg det gjeve brosteinstrofeet hjem.

- Han er en klassisk hjelperytter. Han er knallsterk, og han fortjente virkelig dette, sier sørlendingen.

- Da du sto på starten i dag, trodde du at du kunne vinne rittet selv?

- Jeg følte meg sterk nok til å vinne selv, ja. Men jeg sov nok også litt i timen da Cancellara gikk mot slutten. Jeg burde absolutt ha vært med der, svarer han.

LES OGSÅ:- Godt å bidra i denne delen av løpet

- Stor fest i kveld
Heinrich Haussler hadde ingen god dag selv, men også han gledet seg over seieren i Roubaix.

- Taktisk var dette et helt perfekt av oss. Vi hadde Gabba og Sumi (Van Summeren) i første gruppe og satt med Thor i gruppe to. Det kan ikke bli bedre enn det, sier en fornøyd Haussler.

- Hva synes du om at det er Van Summeren som tar det?

- Han gjorde en fantastisk jobb i dag. Han slo til på det riktige tidspunktet. Jeg vet hvor viktig dette rittet er for ham. Han misset Flandern rundt på grunn av skade, og var usikker på egen form på grunn av det. Nå blir det en stor fest i kveld, lovet Haussler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.