RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: FP PHOTO / DPA / FLORIAN SCHUH

- Jeg vet at jeg har noe i sekken

Sist oppdatert:
Offensiv Moan tross ny sykdomsperiode.

Magnus Moan har vært mye skadet og syk de siste sesongene. Det ble han under oppkjøringen til OL i Sotsji også.

Den 14 dager lange OL-samlingen i Pontresina, St. Moritz og Oberstdorf ble ikke som han hadde tenkt seg.

- De første ni dagene ble brukt i senga etter at jeg ble rammet av en liten forkjølelse. Jeg måtte reise ned fra St. Moritz og til lavlandet. Jeg fikk noen fine dager der, spiste god mye god mat og så mye bra sport på TV.

- Det ble noen dager der jeg fikk pleid kroppen i positiv retning og igjen forsøke å knekke sykdomskoden, sa Moan.

Skjedd før
Moan vet hvordan det er å være syk. Han var veldig medaljeklar foran VM i Val di Fiemme i fjor, men også da ble han syk i forkant og leverte en 8.-plass som best individuelt.

I OL i Vancouver for fire år siden, smalt de berømte ordene «fire år rett i dass» etter bingorennet i den store bakken og et generelt svakt OL.

Denne gangen finstiller han ordbruken før mesterskapet. Moan har levert i OL før, men det begynner å bli noen år siden. I Torino-OL i 2006 tok han sølv og bronse som 22-åring.

- Nå er jeg veldig klar for å komme i gang. Jeg er lei av forberedelser. Nå handler det om å få startnummer på brystet, sa Moan til NTB da kombinertutøverne hadde sin første pressekonferanse i Roza Khutor mandag.

Moan får høyst trolig gå onsdagens åpningskonkurranse for kombinertutøverne. Først tirsdag blir det opplyst hvilke fire norske som får gå.

Moan har én verdenscupseier i denne sesongen og har også to 3.-plasser, inkludert 3.-plassen sammenlagt fra minitouren i Seefeld 19. januar.

Ikke usikker
- Den nye sykdomsperioden har ikke gjort deg usikker?

- Nei, men sykdom er aldri optimalt. Nå kjennes det greit, og så er det å håpe at kroppen responderer bra i konkurransene. Jeg gjorde det kjempebra i Chaux Neuve og Seefeld, og jeg vet at jeg har noe i sekken. Jeg vet at konkurrentene har øynene opp for meg.

- Du var veldig skuffet etter forrige VM?

- Ja, det var flere årsaker til det. Denne gangen stiller jeg forhåpentligvis til start på lik linje med resten. Og så får vi se hvor det bærer hen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere