RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg vet ikke engang navnet på sjåføren

Foto: LIONEL BONAVENTURE (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Juan Antonio Flecha har ikke hørt noe fra mannen som torpederte Tour de France-drømmen hans.

SAINT-FLEUR (procycling.no): Med store bandasjer på armer og knær, tok Team Sky og ulykkesfuglen Juan Antonio Flecha imot journalistene på Grand Hotel et steinkast unna gårsdagens avslutning.

Etappen ble i overkant dramatisk for spanjolen, som ble påkjørt av en pressebil i det han satt i det som skulle bli det avgjørende bruddet på etappen.

I stedet for å være med å kjempe om etappeseieren, lå klassikerspesialisten plutselig med nesa i grusen.

- Hva slags følelser har du i forhold til sjåføren av pressebilen?

- Jeg tenker ikke så mye på ham. Det er en person jeg ikke bruker så mye krefter på. Det jeg bryr meg om er laget mitt og familien. De tankene jeg eventuelt har om ham, kommer jeg til å holde for meg selv, forteller Flecha på spørsmål fra procycling.no.

Les også: Meid ned av pressebil

Taus sjåfør
Team Sky forteller at rittleder Christian Prudhomme og rittarrangør ASO har gjort sitt ypperste for å yte laget og rytteren optimal service i etterkant av hendelsen.

Sjåføren av ulykkesbilen har de ikke hørt noen ting fra.

- Prudhomme ringte meg. Han var bekymret. Han hadde vært innom hotellet vårt også, men da var jeg på sykehuset. Sjåføren har jeg ikke hørt noe fra. Jeg vet ikke engang hva han heter, forteller han.

- Hvilke tanker for gjennom hodet ditt da dette skjedde?

- Jeg tenkte: Hvor ble det av sykkelen min? Jeg blødde overalt, og så at han (Hoogerland) lå i grøfta. Jeg fikk reservesykkelen min, og først da så jeg hvordan albuen hadde hovnet opp. Da skjønte jeg at sjansen til å ta etappeseieren var borte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: - Det er ikke bra for Tour de France

Rettslige skritt
Det britiske laget går nå opp et løp med arrangøren for å klarlegge alle fakta rundt den svært dramatiske påkjørselen.

Det var Flecha som fikk kjenne kjøretøyet på kroppen, og bak ham ble Johnny Hoogerland kastet opp på et piggtrådgjerde som følge av den samme ulykken.

- Det første vi ønsker er å få fram fakta i saken. Hvorfor var bilen der fremme? Hvilke ytre faktorer påvirket den aktuelle situasjonen? Når vi har full oversikt over det, kan vi snakke med en advokat og få oversikt over hvilke rettigheter både utøveren og laget har i forhold til ulykken. Vi holder alle muligheter åpne. Det inkluderer rettslige skritt, klargjør Sky-direktør Dave Brailsford.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: «Noen ganger risikerer vi livet vårt»

Edvald: - Det så stygt ut
Edvald Boasson Hagen satt (relativt) trygt plassert i hovedfeltet da episoden fant sted. I etterkant fikk han velten med seg på nettet.

- Det så stygt ut. I etterkant får man faktisk være glad for at det gikk så bra som det gjorde. Begge rytterne ser ut til å kunne fortsette Tour de France. Det er det positive oppi det hele, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Hvordan kan noe slik skje?

- Jeg har egentlig ikke så mange oppfatninger rundt det. Det var en bil som kjørte på ham, og de skal ikke kunne skje. Likevel skjedde det, men jeg var ikke der og kjenner ikke til bakgrunnen til det, svarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forsøkte å komme i brudd
Team Sky fikk hadde egentlig en strålende start på sykkelrittet. Bradley Wiggins var i storform inntil han brakk kragebeinet og måtte forlate rittet på den 7. etappen.

Etter tapet av sammenlagtrytteren kastet Brailsford alle tvangstrøyene og åpnet for at alle rytterne kunne prøve seg i brudd.

Dagen etter lyktes det laget å få Xavier Zandio i brudd, før Boasson Hagen, Gerraint Thomas og Juan Antonio Flecha forsøkte seg under søndagens etappe.

- Vi lå der fremme alle tre, men det var Flecha som satt i den riktige gruppen.

- Det virker som om lykken har snudd litt for Team Sky i dette rittet?

- Vi har i hvert fall hatt uflaks de siste dagene. Vi startet godt, men nå har vi fraveket fra manuskriptet. Uflaks og risiko er en del av dette. Det er vanskelig å styre unna slike ting, mener Boasson Hagen.

Spansk mumie
Hans lagkamerat Gerraint Thomas er sikker på at Flecha – eller den spanske pilen – som han ofte kalles, blir å finne til start under tirsdagens etappe.

- Den mannen elsker å kjøre sykkelen sin, og han er en tøffing. Han kommer nok til å ta en prat med legen, men jeg er helt sikker på at han pusher på for å få starte etappen, sier Thomas til procycling.no.

Heller ikke hovedpersonen selv har noen intensjoner om å bryte rittet på tross av de voldsomme bandasjene:

- Nå ser han mer ut som en mumie, enn som en spanjol, fleiper Brailsford.

- Jeg satser på å sykle videre. Hva annet skal jeg bruke juli måned på? undrer spanjolen selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere