- Jeg vet jeg vinner Tour de France

Foto: Pascal Guyot (AFP/Scanpix)

Nairo Quintana er ikke tvil om egen kapasitet.

17.10.13 17:39

Nairo Quintana tror han vinner Tour de France innen tre år, men han lider likevel ikke under presset fra andreplassen i årets utgave.

- Jeg ser meg selv som Tour de France-vinner en dag, og jeg tror ikke seirene er så langt unna heller. Jeg vet ikke om det blir om ett, to eller tre år, men jeg vet jeg har kapasiteten til å gjøre det. Selv om jeg ble nummer to i år, føler jeg ikke noe ekstra press for neste år, sa 23-åringen til media under Movistars lagpresentasjon for 2014 ifølge cyclingnews.com.

Med unntak av andreplassen i sammendraget fra Tour de France, vant kolombianeren både den hvite- og prikkete trøyen samt den 20. Etappen i samme ritt. Han har tidligere også vunnet Tour de l’Avenir, ungdommens Tour de France. Resultatene gjør at Quintana er sikker på sin plass i movistar-laget.

- Jeg føler meg som kapteinen på Movistar. Men jeg har ingen problemer med å hjelpe Alejandro Valverde heller, sier Quintana.

Valverde har lenge vært Movistars største stjerne, og spanjolen bekreftet under pressekonferansen at han vil kjøre to «Grand Tours» neste år. Til nå er det bare Giro-ruten som er offentliggjort, en rute som passer Valverde bra.

- Det er mulig jeg satser hardest på Giroen, men det kommer an på løypene som Tour de France og Vuelta-arrangørene legger fram. Hvis Touren blir veldig kupert, passer den kanskje best til Quintana, sier Valverde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.