- Jeg vil at Liverpool skal holde løftet sitt

Foto: Scott Barbour / Getty Images (2013 Getty Images)

Liverpool-spissen går hardt til verks i intervju med The Guardian.

07.08.13 00:26

OSLO (Nettavisen): Mens Liverpools manager Brendan Rodgers besvarte spørsmål fra norsk presse på Hotel Royal Christiania i Oslo, stilte Luis Suarez opp til intervjuer med flere av Englands største aviser.

- Jeg vil at Liverpool skal holde sitt ord, sier Luis Suarez til The Guardian.

Den uruguayanske målmaskinen er en av Premier Leagues beste spillere, men lei av at han ikke får matchet seg i den største klubbturneringen i Europa, nemlig Champions League. Derfor vil han bort fra Liverpool.

Rodgers mener imidlertid at Suarez er verdt omtrent det samme som Gareth Bale, som nevnes i forbindelse med summer på 80-100 millioner pund denne sommeren.

Så langt har Arsenal lagt inn det høyeste budet på Luis Suarez. Det er på 40 millioner og ett pund.

Rettslig skritt?
En klausul i kontrakten til uruguayaneren sier angivelig at Liverpool er tvunget til å takke ja til et bud fra en klubb som kjemper i Champions League, dersom summen overstiger 40 millioner pund, noe Arsenals bud skal gjøre. Merseyside-klubben sier imidlertid at klausulen kun tvinger dem til å informere Suárez om et slik bud.

Det sies at Suarez vurderer å gå til rettslige skritt for å tvinge fram en overgang.

- Hvis Suárez og hans rådgivere noen gang har tenkt de tankene, tror jeg de vil komme fram til at de vil unngå det for enhver pris. Klubben og supporterne har stått bak ham gjennom de mørkeste periodene i hans karriere. Hvis det har vært en vurdering, tror jeg ikke de vil tenke på det lenge. Vi har gitt 150 prosent for Suárez, sier Rodgers til Nettavisen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

De to partene har åpenbart en forskjellig oppfatning av situasjonen.

Ble lovet salg?
- I fjor hadde jeg muligheten til å gå til en stor, europeisk klubb, men jeg ble værende i den forståelse at hvis vi ikke klarte å kvalifisere oss for Champions League, skulle jeg få lov til å gå, sier Suarez ifølge The Guardian.

- Jeg ga absolutt alt forrige sesong, men det var ikke nok til å gi oss en plass blant de fire beste. Nå vil jeg bare at Liverpool skal hedre avtalen vår, legger han til.

Denne avtalen skal altså være innbakt i kontrakten hans, hvis man skal tro Suarez og hans rådgivere. Liverpool er altså av en annen oppfatning.

- Jeg har klubbens ord og vi har den skriftlige kontrakten, og vi nøler ikke med å ta dette til Premier League for å la dem avgjøre saken, men jeg ønsker ikke at det skal ende slik, forteller uruguayaneren.

Han stopper der og vil ikke si at han er blitt sviktet av klubben.

- Jeg føler meg ikke sviktet, men klubben lovte meg noe for et år siden, akkurat som jeg lovte at jeg skulle bli og gjøre alt jeg kunne for å hjelpe oss til Champions League. De ga sitt ord, og nå ønsker jeg bare at de holder løftet sitt. Dette er dessuten ikke bare en muntlig avtale med treneren, men står nedskrevet i kontrakten, konkluderer Suarez.

Les hele det lange intervjuet med Luis Suarez hos The Guardian her.

Det blir nok flere spørsmål om Luis Suarez også neste gang Brendan Rodges møter pressen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.