*Nettavisen* Sport.

- Jeg vil bare bli behandlet rettferdig

Foto: Skermdump YouTube

Nick Newell er beviset på at alt er mulig.

16.01.13 10:14

For en drøy måned siden gikk en drøm i oppfyllelse for den 26 år gamle MMA-fighteren Nick Newell fra Connecticut.

Amerikaneren, som konkurrerer i lettvekt i Xtreme Fighting Championship, vant sin tittelkamp mot Eric Reynolds og kunne plassere beltet rundt livet sitt.

Seieren snudde alt på hodet for lettvekteren. Nå er han ikke lenger «fighteren med én hånd». Nå ses han på som en svært talentfull fighter, på lik linje med sine konkurrenter og vel så det.

- Den kvelden var utrolig. Å få konkurrere på et så høyt nivå, mot en så god motstander og å vinne tittelen var fantastisk. Det forandret livet mitt, forteller Newell til Nettavisen.

26-åringen har én kamp igjen på kontrakten sin med XFC og har ingenting imot å skrive under en ny kontrakt. Han har imidlertid en drøm om noe enda større.

- Jeg har ikke noe imot å skrive under en ny kontrakt med XFC, men det er andre organisasjoner som får mer omtale og publisitet. Skulle jeg dratt fra XFC, ville det vært til fordel for UFC eller Bellator, forteller han.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Å få kontrakt med UFC kan imidlertid bli vanskelig. Etter en pressekonferanse i forbindelse med stevne i romjulen uttalte UFC-president Dana White følgende:

- Det er vanskelig å fighte her med to armer. Dette er vanskelig. Vi tar inn folk fra Ultimate Fighter, som ikke klarer det. Jeg vet ikke om han ville fått lisens til å fighte i de store statene. Å fighte med én arm er bare galskap for meg, uttalte White.

Newell innrømmer overfor Nettavisen at han tok seg litt nær av det UFC-presidenten sa.

- Han sa ikke «aldri», men han sa at å fighte med én hånd er galskap. Jeg er blitt ganske tykkhudet, men jeg har kjempet hele livet for dette, og jeg synes det var litt trist at en så anerkjent og respektert person i MMA-verden sa det.

Hør Dana Whites uttalelser om Nick Newell 23.50 ut i videoen under.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Da Newell var gjest i The MMA Hour mandag fortalte han dessuten at han allerede har fått lisens til å gå kamper blant annet i Nevada. Og at han vant sin kamp i uttakelsesprosessen til realityprogrammet The Ultimate Fighter, uten at han fikk love å være med.

- Hvorfor vil de ikke gi deg sjansen, tror du?

- Jeg har ikke peiling. Jeg har ferdighetene og personligheten som skal til for å lykkes i UFC. Jeg ser mange fightere der, som jeg kunne stått godt mot. Alt jeg ber om er å bli behandlet likt som de andre, sier Newell til Nettavisen.

- Jeg tror de frykter at det ikke vil se bra ut om jeg skader meg eller blir knocket ut, men jeg er en fighter akkurat som de andre. Jeg kunne vunnet mot flere av dem, og jeg hadde elsket å få sjansen. Jeg er lang fra uovervinnelig, men mer enn kapabel.

Det er foreløpig usikkert når Newell vil forsvare sin tittel i XFC igjen.

Gikk du glipp av disse MMA-sakene?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.