*Nettavisen* Sport.

- Jeg vil beklage til fansen

Foto: Michael Sohn (AP)

Felipe Melo ble kåret til årets flopp i Serie A og floppet også i VM-kvartfinalen.

03.07.10 11:39

Nederland – Brasil 2-1:

De topper FIFA-rankingen, har overbevist i VM og står i sentrum for verdens oppmerksomhet. De vant sin gruppe med sju poeng og i åttendedelsfinalen knuste de Chile 3–0.

Men nå er Brasil ute av mesterskapet. Isteden er det Nederland som får spille semifinale.

Hvorfor? Fordi Melo floppet.

Sistnevnte startet kvartfinalen strålende. Juventus-spilleren kom inn i førsteelveren på bekostning av Ramires, og sto for målgivende da Brasil puttet til 1–0.

Men så skar det seg for søramerikanerne og Melo.

27-åringen var sist på ballen da de oransje utlignet til 1-1, og like etterpå fikk han direkte rødt kort.

Brasilianerne falt sammen, tapte kampen og er ute av VM.

- Det var et kollektivt tap. Da jeg ble sendt av sto det allerede 2-1. Men jeg tar på meg min del av skylda og jeg beklager til den brasilianske fansen. Vi ville bli verdensmestere, men slik gikk det ikke, sa en knust Melo etter nederlaget, ifølge Reuters.

Og det var ikke første gang Melo ødela for seg selv og laget. Han ble nemlig kåret til årets flopp i italiensk Serie A i 2009.

En forferdelig sesong
En av grunnene til at brasilianeren fikk prisen var at han i toppkampen mellom Juventus og Inter fikk direkte rødt kort.

I det 73. minutt i VM-kvartfinalen mot Nederland skjedde det samme. Og det skjedde da det ikke skulle skje. Brasil lå under 2–1 og kunne trenge elleve mann for å snu resultatet.

Det klarte de ikke og Melo får nok mye av skylda for det.

- Å spille med ti spillere mot et lag som Holland gjør det vanskelig, sa Dunga om det røde kortet til Melo.

Stakkaren fikk også noe av skylda for at Juventus bare klarte 7. plass i den italienske serien i år. Midtbanespilleren, som gikk til klubben for 25 millioner euro, hadde en forferdelig sesong i den stripete drakta skal vi tro kåringen.

- Vi kjempet for hverandre
Matchvinner Wesley Sneijder var naturlig nok meget fornøyd med det hollandske avansementet.

- Vi er en av de fire siste igjen! Å slå Brasil 2–1 i kvartfinalen må man være fornøyd med, men de neste dagene må vi fokusere, sa en strålende fornøyd Sneijder etter kampen.

Selv om førsteomgangen ikke var all verden å skryte av, var Inter-spilleren stolt over laget innsats etter pause.

- I andreomgangen la vi mye press på forsvaret til Brasil og at vi scoret to mål var fantastisk. I garderoben i pausen sa alle til hverandre at vi måtte gi alt, og det var det vi gjorde. Vi kjempet for hverandre, avsluttet Sneijder.

Landslagssjef Bert van Marwijk mente spillerne beviste at de er mentalt sterke.

- Etter 20 minutter var jeg lykkelig over at det kun sto 1-0. I annenomgang beviste vi hvor gode vi er.

Underholdningen manglet ikke
Førsteomgangen var en underholdende affære. Selvfølgelig, får man si. På hver sin side av banen sto tross alt sambafotballens far, Brasil, og Europas Brasil, Nederland.

Riktig så selvfølgelig som historien skal ha det til, var det likevel ikke. Dungas mannskap har spilt bra hittil i VM, men mange savner den dansende fotballen. Det samme gjelder for Nederland, som har virket mer strukturerte og rigide i spillestilen enn tidligere

Uansett, tilskuerne fikk nok å godte øyet med i kvartfinalen mellom de to. Etter åtte minutter satte Robinho ballen i mål, men scoringen ble korrekt annullert for offside. Spillet i forkant var likevel av det flotte slaget.

Og det var brasilianerne, for anledningen kledd i blått, som sto for angrepsfotballen, mens Nederland ble tvunget til å forsvare seg. Noe de ikke gjorde alt for bra.

Snaue ti minutter ut i matchen scoret nemlig søramerikanerne. Melo åpnet hele midtforsvaret til motstanderen og sendte en lekker pasning til Robinho, som alene med keeper puttet til 1–0.

André Ooijer måtte nok ta på seg noe av skylden på baklengsmålet. 35-åringen ble byttet inn i førsteelveren bare minutter før start fordi Joris Mathijsen ble skadet under oppvarmingen.

Her ser du utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Brasiliansk dominans før det sprakk
Brasilianerne dominerte over Nederland, slik Sør-Amerika har dominert over Europa i hele mesterskapet. Silva og co. plukket opp det som var mulig å plukke opp på egen banehalvdel og var nære både 2- og 3–0.

Men det var Nederland som fant nettmaskene. Sneijder klinket til fra 30 meter og Melo og keeper Júlio César gikk opp i samme duell. Ballen traff issen til førstnevnte og stusset i eget mål.

Kampen ble snudd opp ned for Brasil og ulykken fortsatte. Sneijder scoret for hollenderne på et hjørnespark og sørget for 2–1.

De oransje overtok kampen, og det ble ikke bedre for Dunga da Melo fikk det røde kortet kvarteret før full tid. Kampens midtpunkt taklet Arjen Robben ganske greit, men avsluttet duellen med å tråkke på nederlenderen.

Med én mann mindre klarte ikke Brasil å hente inn ledelsen og de tapte kvartfinalen.

- Vi er alle veldig triste og vi forventet ikke dette, sa Dunga.

Dermed er Nederland videre til semifinale, og mens Robinho og resten av den brasilianske troppen må pakke koffertene, har van Marwijk klar tale til sine spillere:

- I kveld skal vi feste! Så må vi begynne å kjempe igjen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.