*Nettavisen* Sport.

- Jeg vil bli som Cantona

El Hadji Diouf, Bolton.

El Hadji Diouf, Bolton. Foto: AP/SCANPIX

Boltons kontroversielle spiss El-Hadji Diouf ønsker å gjøre som Eric Cantona - og gå fra stempelet som «bad boy» til å bli fansens helt.

26.04.05 17:58

Manchester United-legenden Eric Cantona ble utestengt i åtte kamper i 1995 for sitt berømte «kung-fu»-spark på en Crystal Palace-fan på Selhurst Park.

Kontroversiell
Men etter den episoden, oppførte franskmannen seg eksemplarisk og lot det han presterte på fotballbanen tale for seg. Det har også Boltons leiesoldat El-Hadji Diouf planer om å gjøre. Etter at spissen ble hentet til Liverpool fra franske Lens i 2002, har han vært involvert i en rekke kontroversielle episoder.

Disse episodene vil han nå legge bak seg, og gjenerobre fansens tillit med godt spill på banen.

- Jeg håper å kunne etterfølge Eric Cantona. Han kom til England, og kom seg gjennom de stygge episodene tidlig i karrieren her, og vant fansens hjerter, sier Diouf til The Sun.

Beundrer Cantona
Landslagsspilleren for Senegal, som er Liverpools eiendom, beundrer Cantona.

- Cantona var en spiller jeg hadde stor respekt for. Han gjorde også noen feil, men er blitt husket for det han gjorde på banen. Det er også mitt mål nå; Jeg ønsker ikke å forlate England stemplet som en bråkmaker, sier Boltons leiesoldat.

24 år gamle Diouf har blant annet vært involert i flere spytte-episoder i Premier League, som har resultert i flere kampers utestengelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.