*Nettavisen* Sport.

- Jeg vil bruke tid på å komme tilbake

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Blodprøvene viste at Petter Northug er frisk som en fisk. Nå er han tilbake i trening.

23.11.10 18:50

Svært mye har blitt skrevet om formen til Petter Northug de siste dagene, og det har blant annet blitt spekulert i både at trønderen har pådratt seg et virus, og at han skal ha vært overtrent

Stjernen var bare en skygge av seg selv under nasjonal åpning på Beitostølen tidligere i vinter, og dro hjem før siste dag. Han deltok heller ikke under verdenscuppremieren i Gällivare.

Tirsdag slo VG stort opp at det var krise for 24-åringen og at han i verste fall kunne være ute i flere måneder av sesongen, der ski-VM på hjemmebane i Oslo er det absolutt største høydepunktet.

Positive nyheter
På grunn av de antatte problemene ble det derfor spekulert i at VM i februar/mars 2011 kom for tidlig for Northug, og at han ikke hadde nok tid til å finne toppformen før mesterskapet startet.

Tirsdag ettermiddag fikk imidlertid trønderen en opptur da det ble bekreftet at blodprøvene han hadde levert for testing, ikke viste spor av sykdom. Prøvene ble tatt i etterkant av Beitostølen.

Det opplyser skiforbundet i en pressemelding.

«Blodprøver tatt av Petter Northug jr. viser normale verdier. Disse inkluderer også virusprøver med tanke på kyssesyke, TWAR og cytomegalovirus (CMW)». heter det pressemeldingen.

Tilbake i trening
Ifølge skiforbundet skal Northug ha vært tilbake i trening tirsdag, etter en ukes pause. 24-åringen innrømmer likevel at det vil ta tid før han er tilbake på sitt beste, men stresser heller ikke.

- Jeg kommer til å bruke tid på å komme tilbake for fullt. Det er VM i Holmenkollen som er det store målet i vinter, sier Northug.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik er også lettet.

- Jeg er veldig glad for at Petter er tilbake i normal trening. Med den treninga som Petter har nedlagt i sesongoppkjøringen er jeg sikker på at Petter kommer styrket ut av denne situasjonen.

Northug kommer til å vurdere det videre treningsprogrammet nøye sammen med Aa Djupvik de kommende dagene, men vil garantert ikke til å stille til start i finske Kuusamo denne helgen.

Sjekk siste vintersportsnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.