- Jeg vil ikke rydde opp i dopingen

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Italiensk lege mener politiet må på banen.

Luigi Cecchini er en italiensk lege som har jobbet med mange store sykkelnavn.

Ivan Basso, Bjarne Riis, Jan Ullrich, Tyler Hamilton, Thomas Dekker og Fabian Cancellara er noen av dem.

Politiet er eneste mulighet
Nå sier han til Cyclingnews at det bare er én løsning på dopingproblemet:

- Alle politietterforskningene etter doping i sykkel viser at antidopingarbeidet ikke fungerer. Vi må bruke pengene til å opprette en internasjonal politistyrke som skal bekjempe doping. Det er den eneste løsningen som kan virke, forteller han.

Selv om han hevder en politistyrke er eneste løsning, vil han ikke hjelpe sykkelsporten på bedre veier.

- Jeg elsker sykling, men jeg er ikke interessert i å hjelpe til med å finne en løsning. Det er ikke mitt ansvar, sier Cecchini.

Ønsker ekstern hjelp
Jonathan Vaughters er manager i Garmin-Sharp, det amerikanske laget som vant Giro d’Italia med Ryder Hesjedal i fjor. Han er enig i at sykkelsporten trenger ekstern hjelp for å bli kvitt dopingspøkelset.

- Sykkelsporten må tre til side. Det var vi som skapte dopingproblemet, og vi kan ikke fjerne det alene. Det er for mange interessekonflikter. Vi behøver noen som er uavhengige til å rydde opp, skriver Vaughters hos Cyclingnews.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Doug Pensinger

Samtidig skriver manageren at sykkellagene og rittarrangørene må bidra med økonomisk støtte til oppryddingen.

- Vi betaler altfor lite i kampen mot doping i dag. Om alle lag ganger støtten vi gir i dag med ti, og gir 220 millioner kroner totalt til antidopingarbeidet hvert år, tror jeg det er mulig å bli kvitt problemet, forklarer han.

- Det er umulig
Presidenten i det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Pat McQuaid, heller kaldt vann i blodet på de som jobber for en ekstern løsning. Han sier det er umulig å gjøre antidopingarbeidet uavhengig av de som er involvert i sykkelsporten.

- UCI hadde elsket et helt uavhengig antidopingarbeid. Men det er umulig. Det internasjonale antidopingbyrået sier at det er UCI som må ta ansvaret, fordi vi er det internasjonale forbundet i idretten vår, forteller han til Velonews.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.