- Jeg vil utfordre Northug på min måte

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Marcus Hellner vet godt hvem som er hans største utfordrer også denne sesongen.

31.10.11 15:13

Den svenske skiprofilen overrumplet Petter Northug i den siste bakken og tok et overraskende gull på sprinten under VM i Holmenkollen i februar. Senere i mesterskapet kom Northug knallsterkt tilbake og tok tre gullmedaljer – pluss et nytt sølv på lagsprinten.

Med langrennssesongen bare noen uker unna er det snart duket for nye norsk-svenske dueller mellom Hellner og Northug – og svensken har forberedt seg godt.

- Jeg tror jeg har en bra mulighet i vinter, spesielt hvis jeg tar noen nye skritt i klassisk stil. Da kan jeg slåss mot Petter og Dario Cologna, sier han til den svenske storavisen Expressen.

Vil hekte av Northug
På direkte spørsmål om hvem av rivalene som er sterkest, svarer Hellner:

- Petter. Fordi han har den jækla spurten. Den gir han en fordel i hver eneste fellesstart.

Men tro ikke at svensken har gitt opp å slå trønderen – selv om løperne går likt ut fra start. Hellner har tenkt mye på hvordan Northug kan slås – og vet hva som er resepten.

Problemet er at bare at ikke all teori så lett kan omsettes i praksis.

- Jeg vil ikke gjøre som alle andre. Jeg vil utfordre han på min måte, tidligere i løpet. Det har jeg tenkt på lenge, men ... eh, det er vanskelig. Du må ha ork til å gå i fra et helt felt, analyserer 25-åringen – og tilføyer:

- Alt handler om å være sterk nok.

Bedre til å spurte
Plan A er åpenbart å sørge for at Northug ikke er med i teten når spurten tar til. Skulle trønderen likevel henge med, har ikke Heller gitt opp å slå han på de siste meterne.

Sprintvinneren fra Oslo-VM jobber stadig med spurten sin.

- Den har blitt bedre. Absolutt, sier 25-åringen om den saken.

Når kommende sesongs aller gjeveste konkurranse skal avgjøres, er det imidlertid liten grunn til å tro at spurtegenskapene blir helt avgjørende. Klatringen opp alpinbakken i Cavalese avslutter som vanlig Tour de ski – og både Hellner og Northug har et stort ønske om å være førstemann på toppen.

Slår Petter i bakken
Petter Northug har tidligere spådd at kampen kommer til å stå mellom han selv, Hellner og Cologna. Det er musikk i ørene til den svenske delen av favoritt-trioen.

- Jeg håper han får rett. Pallen hadde vært strålende, sier Hellner.

25-åringen har ingenting i mot å komme samtidig med Northug inn i den avgjørende klatringen. Da bør nemlig sjansene for blågul triumf være gode.

- Ja, du ... jeg tror jeg bør være sterkest. Jeg burde være det oppover. Men på den andre siden vet man aldri hvor man har Petter. Han er en jævel til å henge på, lyder det fra Hellner.

8. januar har vi fasiten. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.