*Nettavisen* Sport.

- Jeg vil være landslagstrener

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Fredag var det Morten Aa Djupviks tur til å drive brannslukking på Beitostølen.

20.11.09 11:55

BEITOSTØLEN (Nettavisen): - Jeg er mest opptatt av å beholde ham (Petter Northug) på landslaget, og jeg har en kontrakt med skiforbundet å forholde meg til. Men dersom Petter Northug går ut av landslaget, og han ønsker meg som trener, ville det ha vært interessant å følge ham videre. Men jeg vil ikke bryte noen kontrakt, sier Morten Aa Djupvik til Adresseavisen fredag.

Sånt blir det fort bråk av. For flørting med private team står ikke høyt i kurs hos Skiforbundet.

Som en følge av oppslaget hadde Djupvik en samtale med sportssjef Åge Skinstad fredag morgen. Etterpå var det tid for brannslukking overfor norske journalister på skistadion på Beitostølen, der verdenscupen i langrenn innledes lørdag.

Blir tilbudt ny kontrakt
- Jeg har en kontrakt som går ut etter sesongen. Og så håper jeg at resultatene blir så gode at jeg får en ny kontrakt. Jeg vil være landslagstrener også under VM på hjemmebane i Holmenkollen neste vinter. Det er mitt primære ønske, sier Djupvik til Nettavisen.

Dermed blir han det. Sportssjef Åge Skinstad bekrefter nemlig overfor Nettavisen at Djupvik er blitt skriftlig informert om at forbundet ønsker å forlenge avtalen.

- Vi er særdeles godt fornøyd med jobben han har gjort og resultatene han har levert under VM i 2007 og 2009. Derfor vil vi gå inn i en prosess som forhåpentlig fører til en ny avtale. De viktigste stikkordene for oss er motivasjon og tillit, sier Skinstad.

- Når blir den nye kontrakten undertegnet?

- Forhåpentlig rundt NM på ski i januar.

- Et steg tilbake
- Opplever du uttalelsen i Adresseavisen som et tillitsbrudd?

- Nei, den tok jeg med knusende ro. Jeg er veldig glad for at vi har engasjerte medarbeidere som etter endt karriere på toppnivå vil ta et steg tilbake og gjøre en innsats for norsk langrenn på et lavere nivå. Det er ingen bombe om jeg selv går inn i en rolle i Gjøvik/Toten Langrenn den dagen jeg slutter som sportssjef.

- Så du vil si at å bli trener for Petter Northug på et privat lag er å ta et steg tilbake?

- Å jobbe utenfor landslaget, er å ta et steg tilbake. Hvis landslagstrenere i samtale med meg skulle mene noe annet enn det, får de ikke ny kontrakt. Da har de ikke den motivasjonen som skal til, sier Åge Skinstad.

Så vet i hvert fall Morten Aa Djupvik hvilke trusler han ikke skal komme med når han skal forhandle med sjefen om ny avtale ...

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.